Барометр Дерибан земли, имущества и бюджета: губернатор займётся коррупцией мэра Южноукраинска Пароконного

Дерибан земли, имущества и бюджета: губернатор займётся коррупцией мэра Южноукраинска Пароконного

Просмотров: 4784
22 Червня 2020, 21:03

Городской голова Южноукраинска Виктор Пароконный за 4 месяца до завершения своей каденции намерен отнять у городской общины земельные участки на проспекте Независимости, а так же на другой территории города.

Об этом говорится в обращении депутатов Южноукраинского горсовета на имя главы Николаевской ОГА Александра Стадника.

Виктор Пароконный на ближайшей сессии городского совета, которая состоится 25 июня намерен отменить мораторий на застройку, установку временных сооружений и малых архитектурных форм на проспекте Независимости, а землю отдать своему спонсору для застройки МАФами.

Новым спонсором мэра Южноукраинска является предприниматель Сергей Дибривный, который оплатил эфир Пароконного на телеканале “НАШ” 15 июня. Стоимость эфира обошлась ему в 5 000 долларов.

Сергей Дибривный, справа

Кроме отмены моратория, Пароконный в нарушение закона выставил на аукцион с целью продажи пять земельных участков, которые принадлежат городской общине.

Инициатором и автором обращения к губернатору стал депутат Сергей Горностай, которого поддержали 12 коллег депутатов.

– «Город находится на грани уничтожения. Пароконный за оставшиеся дни хочет отдать всю землю на проспекте и в черте города. Взять кредит на 6 млн евро под гарантии городского совета для новосозданного КП «Водоканал». Наше мнение – он не имеет морального права за 4 месяца до конца каденции ввергать город в рабство. Помимо этого, есть ещё долг КП ТВКХ, который он нарастил до 164 млн. В совокупности с долгом, он влил в КП ТВКХ за неполных 5 лет своего правления 110 миллионов бюджетных средств. У нас не было другого выхода как обратиться к губернатору, это угроза жизнедеятельности города и руководство области должно отреагировать на ситуацию в Южноукраинске, чтобы не допустить дерибана земли, имущества и бюджета», – сказал Сергей Горностай.

По мнению Горностая, ближайшая сессия горсовета будет жаркой: одна часть депутатов будет противостоять другой с целью не допустить разорения имущества громады.

Сергей Горностай

– «Кто победит в этой схватке? Одно могу сказать, что если Пароконный и его банда найдут голоса, а вернее скупят их как тушек, то ни земли, ни имущества горожанам не видать. Фамилии, адресса и номера телефонов всех депутатов кто проголосует за эти проекты, будут опубликованы в СМИ, пусть горожане к ним приходят домой. Очень надеюсь, что этого не произойдёт и голосов на мародёрство города у них не хватит. Цинизм этой ситуации в том, что Пароконному уже 73 года и до конца своего срока полномочий ему осталось не долго, видимо поэтому он решил на последок забрать у города самое ценное – остатки земли, набраться кредитов и уйти на пенсию миллионером», – отметил Горностай.

Предлагаем вашему вниманию текст документа с описанием проектов, в которых содержится коррупция и открытое воровство.

– «Ми, депутати Южноукраїнської міської ради Миколаївської області, стурбовані метою міського голови Южноукраїнська Пароконного В.К. за 4 місяця до завершення своєї каденції в непрозорий та корупційний спосіб роздати та розпродати за бесцінь земельні ділянки, майно та знищити бюджет в місті супутнику атомної станції.

Так, на офіційному сайті міста Южноукраїнськ 12.06.2020 р. оприлюднено розпорядження міського голови Пароконного В.К. №130-р «Про скликання 64 позапланової сесії Южноукраїнської міської ради сьомого скликання» зі 137 питаннями порядку денного на 25 червня 2020 року.

За номером 20 внесено проект рішення «Про формування пропозицій по благоустрою та створенню зон відпочинку на території м. Южноукраїнська», в якому Пароконний В.К. пропонує – скасувати дію мораторію на забудову, встановлення тимчасових споруд та малих архітектурних форм на проспекті Незалежності у місті Южноукраїнську. Таким чином, за підписом начальника управління архітектури, у непрозорий спосіб будуть видані паспорта прив’язки на МАФи, а земля під ними за договором сервітуту. Зважаючі на той факт, що центральна вулиця міста – проспект Незалежності перебуває у ганебному стані та потребує капітального ремонту (реконструкції), 19.04.2018 року за № 1103 міська рада ввела мораторій на забудову, встановлення тимчасових споруд та малих архітектурних форм на проспекті Незалежності саме до розробки відповідного проекту реконструкції. Проте міський голови Пароконний В.К. намагається скасувати дане рішеня.

За номером 58 внесено проект рішення «Про затвердження Переліку та умов продажу земельних ділянок право оренди на які підлягає продажу на земельних торгах у формі аукціону на території міста Южноукраїнська», а саме:

– земельна ділянка комунальної власності кадастровий номер: 4810800000:04:005:0011, яка розташована в районі автозаправної станції «Укртатнафта» та автомобільної дороги регіонального значення «Благовіщенське – Миколаїв»  у місті Южноукраїнську Миколаївської області,    загальною площею –  1, 1700 га, категорія земель – землі житлової та громадської забудови, цільове призначення –  не визначене.

– земельна ділянка комунальної власності кадастровий номер: 4810800000:03:002:0006, яка розташована на вулиці Дружби Народів,  в районі житлового будинку № 25-Д та автостоянки «Еліт» у місті Южноукраїнську Миколаївської області, загальною площею – 0, 2385 га, категорія земель – землі житлової та громадської забудови, цільове призначення – не визначене.

– земельна ділянка комунальної власності, орієнтовною площею 1,6 га, для будівництва та обслуговування торгівельно – розважального центру в районі 6-го мікрорайону міста Южноукраїнська.

– земельна ділянка комунальної власності, орієнтовною площею 0, 62 га, для будівництва та обслуговування двох блоків багатоквартирного житлового будинку в районі 6-го мікрорайону міста Южноукраїнська.

Міський голова Пароконний В.К. у непрозорий спосіб, через підлеглих посадових осіб органів місцевого самоврядування,  намагається виставити на так звані «торги», із заздалегіть «визначеними переможцями» вільні земельні ділянки. Таким чином, Пароконний В.К. залишить місто без можливості на подальший розвиток для залучення спроможніх та чесних інвесторів.

За номером 33 внесено проект рішення «Про надання згоди комунальному підприємству «Водоканал» Южноукраїнської міської ради на укладання кредитного договору з Європейським банком реконструкції та розвитку під гарантію Южноукраїнської міської ради».

На завершення своєї каденції Пароконний В.К. хоче взяти кредит у сумі 6 000 000 ЕВРО (180 млн гривень) на будівництво очисних споруд у місті Южноукраїнську строком на 10 років з відсотковою ставкою 6% річних. Гарантом за його задумом повинна виступити міська рада, строк дії якої закінчується у жовтні 2020 року.

Вважаємо, що даний проект, без узгодження з громадою міста Южноукраїнськ, експертним середовищем та дирекцією ДП НАЕК «Енергоатом» – недопустимий.

За номером 44 внесено проект рішення «Про реорганізацію юридичної особи комунального підприємства «Теплопостачання та водо-каналізаційне господарство» (код за ЄДРПОУ 31948866), шляхом поділу на комунальне підприємство Южноукраїнської міської ради «Южноукраїнський водоканал» та комунальне підприємство Южноукраїнської міської ради «Теплопостачання».

За номером 47 внесено проект рішення «Про ініціювання передачі у концесію об’єктів права комунальної власності – майна комунального підприємства «Теплопостачання та водо-каналізаційне господарство».

За номером 48 внесено проект рішення «Про створення комунального підприємства Южноукраїнської міської ради «Южноукраїнський водоканал» шляхом виділу з комунального підприємства «Теплопостачання та водо-каналізаційне господарство».

Дані проекти стосуються КП ТВКГ, місцевого підприємства-постачальника води, тепла та водовідведення населеню м. Южноукраїнська, яке міський голова Пароконний В.К. за 5 років свого правління штучно довів до банкрутства. Борг перед ВП ЮУ АЕС наразі складає 160 млн гривень. Окрім того, за неповні 5 років міський бюджет за ініціативою Пароконного В.К. за різними напрямками перерахував на рахунки КП ТВКГ більш ніж 100 мільйонів гривень. Проте підприємство та мешканці міста не відчули змін у фінансовому оздоровленні або не зростанню тарифа.

Зважаючі на викладене, міський голова Пароконний В.К. в остані місяці своєї каденції намагається «роздати» останні земельні ділянки на терртиторії м. Южноукраїнськ, взяти величезний кредит та розбазарити  комунальне майно.

Депутати Южноукраїнської міської ради просять Вас в межах повноважень, вплинути на міського голову Пароконного В.К. та не допустити з його боку незаконні та коррупційні схеми із дерибану землі, бюджету та майна міста, яке належить громаді Южноукраїнська», – говорится в документе.

Реакцию и ответ губернатора Николаевской области мы опубликуем сразу же как он поступит на имя подписантов.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]