Барометр Внеочередная сессия прошла без участия оппозиции

Внеочередная сессия прошла без участия оппозиции

Просмотров: 97
4 Грудня 2013, 12:26

Вчера состоялась внеочередная сессия Южноукраинского городского совета, созванная мэром в связи с последними событиями в стране.

Заседание проходило в малом зале ДК «Энергетик», где помимо депутатов собрались сотрудники исполкома и жители города. В начале сессии к присутствующим обратился городской голова Евгений Квасневский:

 Я как гражданин Украины осуждаю всех, чьи действия привели к насилию на Майдане и возле Администрации Президента. Захват зданий государственных учреждений – это прямое нарушение не только законов нашего государства, но и законов всех европейских стран. По моему мнению, единственно правильное решение в данной ситуации – это диалог. Стране нужна демократическая дискуссия, поэтому приглашаю всех вас к обсуждению, чтобы каждый высказал свое мнение и мы вместе примем решение.

Однако депутаты не спешили выступать. Возмущенный паузой, к ним обратился активист местной партячейки компартии Иван Прокопенко:

– Что вы молчите, товарищи? Вы должны принять решение, чтобы Президент ввел чрезвычайное положение в стране, иначе крышка будет нам!

После этой пламенной речи коммунист демонстративно покинул зал.

Затем к микрофону один за другими стали подходить депутаты Партии регионов, в том числе и представители областного совета – Владимир Фукс и Виссарион Ким. Также выступил и.о. гендиректора ЮУ АЭС Вячеслав Кузнецов. Оппозиция же в обсуждении не участвовала, поскольку в полном составе проигнорировала внеочередную сессию. Итогом заседания стало обращение депутатов горсовета к жителям города:

Шановні южноукраїнці!
Звертаємося до вас у зв’язку з подіями останніх декількох днів. Сьогодні весь український народ завдяки телевізійним каналам та інтернет-ресурсам спостерігає за подіями у столиці нашої держави – місті Києві. Мирні акції, на яких люди висловлювали свою позицію, провокатори перетворили на конфлікти і зіткнення.

Президент України Віктор Янукович дав оцінку подіям, які сталися в столиці, і винні понесуть покарання за всією суворістю законів України. Президент у зверненні до українського народу підтвердив, що ми єдині у виборі нашого спільного європейського майбутнього.

Але ніхто не має права безкарно порушувати громадський порядок, здійснювати агресивні дії стосовно представників правоохоронних органів, захоплювати адміністративні будівлі. Якщо такі дії оперативно не будуть зупинені, Україна зануриться в хаос, життя і безпека наших громадян опиняться під реальною загрозою. Ми не маємо права допустити цього.

Діяльність деструктивних сил, які стягнули до Києва своїх прихильників і паралізували життя столиці, повинна бути негайно припинена, а владі необхідно вжити всіх доступних заходів для відновлення громадського порядку.

Сьогодні всі зусилля влади повинні бути спрямованими на зміцнення економіки України, покращення життя людей.

У свою чергу, ми, жителі Южноукраїнська – міста-супутника атомної електростанції, повинні зробити все можливе, щоб нічого подібного в нашому місті не відбулося.

Закликаємо всіх відкласти політичні розбіжності і об’єднатися навколо ідеї українського народу бути цивілізованою європейською країною розвиненої демократії.

Життя і здоров’я наших дітей-дорожче будь-яких політичних гасел. Закликаємо не йти на поводу у тих, хто штовхає до конфліктів і порушення закону, проявити витриманість і продемонструвати дійсно європейські цінності-взаємоповагу, верховенство закону, розсудливість.

Віримо у вашу мудрість та готовність до спільної роботи заради нашого європейського майбутнього. 

Швидкий кредит на картку з поганою кредитною історією, без довідок, без дзвінків і без фото.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]