Барометр Через безгрошів’я і невлаштованість переселенці повертаються на окуповані території

Через безгрошів’я і невлаштованість переселенці повертаються на окуповані території

Просмотров: 202
23 Жовтня 2024, 16:17

Уповноважений ВРУ з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що через соціально-економічні труднощі на новому місці ВПО повертаються на тимчасово окуповані території та в прифронтові міста.

-Взяв участь у громадському саміті «(Ро)зʼєднані: Переосмислення суспільної стійкості в Україні». На ньому були представлені результати дослідження щодо поляризації українського суспільства, які мене приємно здивували. Дослідження показало, що розколу і поляризації нашого суспільства як таких немає.

У межах дискусії розповів про те, чи існує дистанція між внутрішньо переміщеними особами та тими українцями, які такого досвіду не мають. Це для мене особиста історія, адже я сам із Волновахи, яка наразі тимчасово окупована. У 2022 році проблеми між ВПО та громадами, які їх приймають, були мінімальні. Пізніше, на жаль, ми почали фіксувати збільшення кількості проблем, коли у соцмережах та медіа непропорційно багато стали демонструватися негативні кейси взаємодії.

Станом на зараз ситуація погіршується — у нас зменшується кількість ВПО, адже вони повертаються на ТОТ України та прифронтові міста через соціально-економічні труднощі на новому місці! Це викликає серйозне занепокоєння. Я порушував дане питання на рівні Уряду. Держава має прямо казати, на яку грошову допомогу людина може розраховувати, аби вона мала впевненість у своєму майбутньому, – наголошує Лубінець.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]