Барометр Прокуратура просить суд арештувати вилучене у керівниці миколаївської МСЕК майно

Прокуратура просить суд арештувати вилучене у керівниці миколаївської МСЕК майно

Просмотров: 193
23 Жовтня 2024, 12:29

У справі щодо обшуків у керівниці Миколаївського обласного центру медико-соціальної експертизи підозру чиновниці поки не оголошено, саму її не затримали.

Проте прокуратура вже подала клопотання до суду щодо арешту вилученого майна.

Про це повідомив керівник Миколаївської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону Андрій Кльопов.

Він зазначив, що справа досить об’ємна і вимагає ретельного дослідження всіх деталей та доказів. За його словами, підозра чиновниці вже запланована, але її привселюдне оголошення та кваліфікація поки що неможливі в інтересах слідства.

– На даний момент ми з’ясовуємо всі обставини вчинення злочину. Поки що нікому не оголосили, підозра запланована, в інтересах слідства назвати коли саме ми їй будемо вручати, і кваліфікацію поки що я не можу, – повідомив Кльопов.

За його словами, 22 жовтня прокуратура подала клопотання до суду про арешт майна, вилученого під час обшуків у керівниці МСЕК. Триває розслідування, слідчі продовжують з’ясовувати всі обставини справи.

Нагадаємо, під час обшуків у керівниці обласного центру МСЕК Віри Бєлякової правоохоронці вилучили понад 450 тисяч доларів та колекцію ювелірних виробів, які були заховані за різними адресами. Крім того, у її сина – інтерна медичного вишу виявили російський паспорт.

Згідно з даними слідства, протягом 2015–2023 років Бєлякова декларувала офіційні доходи на суму трохи більше 2 мільйонів гривень. Однак вилучені гроші й цінності викликали підозри в отриманні нелегальних доходів через корупційні схеми, пов’язані з ухиленням від мобілізації.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]