Барометр Наразі виглядає так, що Україна стане 33-м членом НАТО, – генсек Рютте

Наразі виглядає так, що Україна стане 33-м членом НАТО, – генсек Рютте

Просмотров: 313
17 Жовтня 2024, 11:32

Генеральний секретар НАТО Марк Рютте заявив, що Україна приєднається до Альянсу у майбутньому як його 33-й або 34-й член.

Як повідомляє “Європейська правда” вранці 17 жовтня, таку заяву Рютте зробив, прибувши на зустріч міністрів оборони країн Північноатлантичного альянсу у Брюсселі.

Водночас генсек утримався від відповіді на запитання, чи стали держави Альянсу більш прихильними до пропозиції запрошення Україні в НАТО.

“На цей момент виглядає, що Україна буде 33-м членом. Але, можливо, перед ними вирине хтось інший. Але Україна буде членом НАТО у майбутньому. Це те, що ми вирішили у Вашингтоні. Тож питання зараз – про хронологію”, – сказав Рютте.

За його слоами, нині союзники зосереджені на зусиллях, які прокладають міст до членства України.

“Тож якщо є конкретне питання “Коли?”, я не можу дати на нього відповідь зараз, на цей момент. Але ми працюємо над усіма цими напрямками, щоб насправді вони одного дня стали членом НАТО”, – додав генеральний секретар НАТО.

Контекст
Напередодні Володимир Зеленський у Верховній Раді представив “план перемоги України”, що складається з п’яти розділів. Перший пункт стосується запрошення України в НАТО ще до закінчення війни. За словами Зеленського, це стане “свідченням рішучості” і покаже, як партнери бачать Україну в “архітектурі безпеки”.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]