Барометр В Первомайську перевірили підготовку до відкриття Простору соціальної адаптації

В Первомайську перевірили підготовку до відкриття Простору соціальної адаптації

Просмотров: 3615
9 Жовтня 2024, 19:50

Очільник Первомайської територіальної громади Олег Демченко разом із заступником міського голови Володимиром Рябченком та начальницею управління соціального захисту населення Ольгою Поліщук перевірили підготовку до відкриття Простору соціальної адаптації у Первомайську.

Про це інформують у Первомайській міськраді.

На сьогоднішній день у закладі повністю завершили ремонтні роботи, провели меблювання та зональне планування кімнат. Простір включає загальну залу з комфортними диванами та великим столом для групових зустрічей і спільної роботи, а також індивідуальні шафки для зберігання особистих речей. 

В окремій кімнаті створили комфортний простір для роботи психолога. У приміщенні також передбачили санвузол, адаптований для потреб людей з інвалідністю.

Тривають роботи з прибирання фасаду та озеленення прилеглої території. Одночасно наводиться лад у квіткових клумбах, висаджуються нові рослини для створення комфортного та естетичного середовища для відвідувачів.

Заснування Простору соціальної адаптації у Первомайській громаді стало можливим завдяки фінансовій підтримці Уряду Королівства Швеція через Шведське агентство з міжнародного розвитку (СІДА) у рамках проекту ПРООН «Забезпечення доброго врядування завдяки участі громадськості та підвищенню якості надання послуг і захисту довкілля в Україні». 

Головним завданням Простору соціальної адаптації є надання соціальних послуг та підтримки більшій кількості людей, створення умов для навчання, неформального спілкування та розвитку особистості незалежно від віку та обставин. Тут також планується навчати основам психологічної самодопомоги в кризових ситуаціях. На базі простору функціонуватиме: центр життєстійкості, університет третього віку, гуртки та клуби за інтересами, а також програми психосоціальної підтримки та психологічної допомоги.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]