Барометр Українці можуть отримати безкоштовні ваучери на навчання за 95 професіями

Українці можуть отримати безкоштовні ваучери на навчання за 95 професіями

Просмотров: 361
3 Жовтня 2024, 11:30

Українці тепер мають можливість отримати ваучери на безкоштовне навчання за рахунок держави для здобуття ще 16 нових професій і 15 спеціальностей.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Оновлений список тепер включає 95 професій і 60 спеціальностей, актуальних для сучасного ринку праці. Зокрема, додано напрями, що сприятимуть відновленню інфраструктури, житлового фонду та енергетичних об’єктів. Серед нових професій — оператор дистанційно керованих апаратів, пожежний-рятувальник, а серед спеціальностей — авіаційна та ракетно-космічна техніка, авіоніка, фізика і наноматеріали.

Також до переліку включено спеціальності для підготовки фахівців у протезно-ортопедичній сфері, зокрема біомедична інженерія та хімічні технології.

Отримати ваучер можуть певні категорії громадян, такі як внутрішньо переміщені особи, ветерани, люди з інвалідністю, звільнені з полону, за умови, що вони не реєструвалися як безробітні та не навчалися за кошти Фонду соцстраху останні три роки.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]