Барометр В ОСУВ “Хортиця” підтвердили вихід ЗСУ з Вугледара на Донеччині

В ОСУВ “Хортиця” підтвердили вихід ЗСУ з Вугледара на Донеччині

Просмотров: 322
2 Жовтня 2024, 13:44

Оперативно-стратегічне угруповання військ “Хортиця” у середу, 2 жовтня, підтвердило відхід українських військ з міста Вугледар Донецької області.

Про це повідомила пресслужба ОСУВ “Хортиця” на каналі “Хортицький вітер”.

У відомстві заявили, що російські війська у намаганні за будь-яку ціну взяти місто під контроль спрямували резерви для проведення флангових ударів, “які виснажили оборону підрозділів Збройних Сил України” і виникла загроза оточення.

“Вищим командуванням наданий дозвіл на здійснення маневру по виведенню підрозділів з Вугледара з метою збереження особового складу і бойової техніки, зайняття положення для ведення подальших дій“, – заявили в ОСУВ “Хортиця”, додавши, що окупанти зазнали чисельних втрат унаслідок тривалих боїв за місто.

Що передувало
30 вересня аналітики українського проєкту DeepState повідомляли, що російські війська увійшли до Вугледара із заходу і півдня. А пізно ввечері 1 – жовтня про те, що ворог окупував місто.

“Кацапи окупували Вугледар — виродки публікують вивішені ганчірки на всіх куточках міста. Останні дні оборони немає бажання коментувати, все одно нічого не зміниться. Честь тим, хто боровся, і тим, кого вже немає з нами”, – написали в DeepState.

Генеральний штаб ЗСУ у ранковому зведенні 2 жовтня не згадував Вугледар у переліку бойових дій. Про цей напрямок відомство відзвітувало так:

“На Времівському напрямку за минулу добу ворог здійснив безуспішну атаку на наші позиції в напрямку Богоявленки”.

Голова Донецької ОВА Вадим Філашкін 1 жовтня заявляв, що у Вугледарі досі залишаються 107 людей.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]