Барометр Болгарія попросить Євросоюз заборонити імпорт яєць із України

Болгарія попросить Євросоюз заборонити імпорт яєць із України

Просмотров: 195
20 Вересня 2024, 03:35

Болгарія 23 вересня звернеться до Ради ЄС з питань сільського господарства та рибальства з проханням зупинити імпорт яєць із України.

Болгарія попросить Євросоюз заборонити імпорт яєць із України

Про це повідомив міністр сільського господарства та продовольства Болгарії Георгій Тахов на зустрічі з фермерами, повідомляє видання ” 24 години”.

Міністр Тахов звернув увагу на ринкові проблеми болгарських виробників через збільшення імпорту та можливість застосування захисних заходів відповідно до механізму запобіжників для обмеження вільної торгівлі з Україною.

Міністр сільського господарства прокоментував скарги виробників на збільшення, за їхніми словами, імпорту продовольства, що порушує конкурентне середовище у країні. Тахов пояснив, що це справді проблема, оскільки йдеться про імпорт із третіх країн за межами ЄС.

“Коли імпорт певного виду продукції чи товару – овочів, м’яса, яєць – досягає певних лімітів, які ЄК окреслила заздалегідь, тоді ми можемо активувати механізм заборони їхнього імпорту. Зараз ми робимо це з погляду яєць”, – пояснив міністр Тахов, додавши, що вони вже включені до переліку товарів з підвищеним митом і робиться наступний крок, оскільки він вимагатиме їхньої абсолютної заборони на засіданні Ради ЄС.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]