Барометр На Південноукраїнській АЕС завершилися конкурси профмайстерності

На Південноукраїнській АЕС завершилися конкурси профмайстерності

Просмотров: 415
16 Вересня 2024, 13:44

На Південноукраїнській АЕС завершився відбірковий етап конкурсів професійної майстерності серед молодих фахівців.

Конкурс майстерності на Південноукраїнській АЕС

Про це повідомляє управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС.

Останніми кращого за професією визначили зварювальники. Протягом серпня проходили змагання серед представників восьми спеціальностей. Наступний етап – галузевий. З 16 по 19 жовтня саме Південноукраїнська АЕС прийматиме переможців конкурсів з атомних електростанцій та інших філій АТ «НАЕК «Енергоатом».

У цеху зварювання енергоремонтного підрозділу ПАЕС бажаючих взяти участь у професійному батлі цьогоріч була чи не рекордна кількість. Серед 9-ти молодих зварювальників – і досвідчені, і новачки, і ті, хто щойно повернулися з лав українського війська. 

Традиційно учасники конкурсу спочатку проходили теоретичне тестування, а потім доводили свою майстерність на практиці.

Отримав найбільшу кількість балів і виборов перше місце Дмитро Андріюк, який  успадкував професію зварювальника від діда і батька, тож був рішуче налаштований на перемогу. Керівник підрозділу Олександр Шульженко зазначив, що буквально за рік Дмитро значно покращив свою кваліфікацію:

«Минулого року він теж брав участь у такому конкурсі, не посів призове місце, бо тільки влаштувався у підрозділ, але члени журі його роботу тоді відмітили. Дмитро нас усіх нині дуже приємно вразив!».

Кожен з трійки нинішніх переможців уже мав позитивний досвід подібних конкурсів. Микола Ліхтін, який став другим, минулоріч виборов третій результат. А Андрій Гончаренко, який замикає сьогодні трійку лідерів, раніше підіймався на другу сходинку почесного п’єдисталу на одному з галузевих етапів конкурсу.   

Від попередніх фахових змагань  цьогорічні дещо відрізнялися. Вперше за багато років до конкурсного списку професій були внесені дезактиваторники, слюсарі з ремонту електричних машин і електрослюсарі з ремонту й обслуговування автоматики та засобів вимірювань електростанцій. Також вперше в історії професійних перегонів серед водіїв легкового автомобіля взяла участь і стала переможницею представниця прекрасної статі.

За словами голови організації молоді ППО ПАЕС Євгена Мітченка, нині молодь проявила максимальну активність у бажанні помірятися професійними надбаннями: 

«На мою думку, однією з причин є можливість переможцю проявити себе на галузевому рівні у рідних стінах, бо вже за місяць на останньому, міжстанційному, етапі конкурсу, приймаючою стороною буде наша, Південноукраїнська АЕС. А рідні стіни, як відомо, допомагають». 

Також від організації молоді ППО ПАЕС переможці у кожній спеціальності цього року отримали хороші подарунки – універсальний блокнот з вбудованими в нього флешкою та павербанком.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]