Барометр Китай відповів на критику з боку Зеленського

Китай відповів на критику з боку Зеленського

Просмотров: 571
13 Вересня 2024, 17:10

Китай продовжить сприяти вирішенню “української кризи” на основі власної мирної ініціативи, незважаючи на те, що вона була розкритикована президентом Володимиром Зеленським.

Китай відповів на критику з боку Зеленського

Про це сказала речник МЗС КНР Мао Нін на брифінгу, повідомило відомство в п’ятницю, 13 вересня.

Спікер нагадала, що в ініціативі Китаю та Бразилії, що складається з шести пунктів, міститься заклик до протиборчих сторін утримуватися від розширення лінії фронту та посилення бойових дій, а також уникати провокацій.

За словами Мао Нін, у китайсько-бразильському документі також йдеться про неприпустимість застосування в конфлікті ядерної зброї або завдання ударів по атомних електростанціях і міститься заклик до всіх сторін сприяти діалогу і переговорам.

” Наші спільні домовленості отримали позитивну реакцію з боку більш ніж 110 країн та відповідають загальним прагненням міжнародного співтовариства “, – заявила представниця.

Вона запевнила, що Китай обговорює свою ініціативу з українською стороною.

” За рішенням “української кризи”, у тому числі за шістьма спільними домовленостями, Китай підтримує тісні контакти з Україною. Китай продовжить сприяти мирним переговорам і відіграватиме конструктивну роль у політичному врегулюванні кризи “, – резюмувала Мао Нін.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]