Барометр Польща підписала контракт з американським концерном на виробництво 48 пускових установок Patriot

Польща підписала контракт з американським концерном на виробництво 48 пускових установок Patriot

Просмотров: 219
12 Серпня 2024, 19:35

Польська машинобудівна компанія PGZ Huta Stalowa Wola підписала контракт з американським концерном Raytheon на виробництво 48 пускових установок M903, які є частиною систем ППО Patriot.

Про це повідомив віцепрем’єр-міністр — міністр національної оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш, пише Рубрика, посилаючись на RFM24.

Вартість контракту становить 1 млрд 230 млн доларів. Ці пускові установки будуть вироблятися в Польщі.

“Немає важливішого питання, ніж безпека. Відтоді, як ми прийшли до влади, усі наші зусилля були спрямовані на відбудову громади, створення сильної армії та зміцнення наших альянсів”, – сказав польський міністр.

Посол США Марек Бжезінський відзначив, що американо-польська співпраця, коли йдеться про протиповітряну оборону, ніколи не була такою сильною, як сьогодні.

“Huta Stalowa Wola вже виготовила 16 пускових установок Patriot для польських збройних сил, що означає, що Польща має найякісніші засоби ППО. Але виробництво цих пускових установок у Польщі, тут, на польській землі, через 30 років після розпаду СРСР, — це те, що багато говорить про рівень довіри між Польщею та Америкою”, — сказав дипломат.

Бжезінський зазначив, що пускові установки М903 мають вирішальне значення для системи протиповітряної оборони України, оскільки вони захищають українські міста від атак.

Контракт на 48 пускових установок Patriot, які виготовлятиме Huta Stalowa Wola, є частиною реалізації другої фази програми Wisła, яка передбачає оснащення польських сил загалом вісьмома батареями зенітних установок Patriot. У межах першого етапу програми Польща замовила дві такі батареї. Другий етап програми передбачає придбання шести батарей.

Кожна батарея складається з восьми пускових установок, а також включає, серед іншого: радари, транспортно-навантажувальні машини з ракетами PAC-3 MSE. Також польські Patriot оснащені сучасною системою управління протиповітряною обороною IBCS.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]