Барометр На Миколаївщині сільрада незаконно передала у приватну власність землю, на суму 170 млн грн

На Миколаївщині сільрада незаконно передала у приватну власність землю, на суму 170 млн грн

Просмотров: 328
9 Серпня 2024, 14:04

Прокуратура через суд вимагає зобов’язати сільську раду виконати судове рішення про витребування на користь громади земельної ділянки сільськогосподарського призначення.

Миколаївська окружна прокуратура встановила, що Куцурубською сільською радою тривалий час не вживаються необхідні заходи до державної реєстрації права комунальної власності на земельну ділянку сільськогосподарського призначення площею 2 га, яка підлягає поверненню територіальній громаді на підставі судового рішення, постановленого за позовом прокурора на користь цієї громади ще у 2021 році.

Така бездіяльність сільської ради призводить до нівелювання принципу обов’язковості виконання судового рішення та позбавлення дійсного власника (територіальної громади) можливості вільно володіти, користуватись і розпоряджатись своїм майном.

Реагуючи на вказані порушення, окружною прокуратурою до Миколаївського окружного адміністративного суду подано позов про визнання бездіяльності сільської ради протиправною та зобов’язання її вчинити дії, спрямовані на державну реєстрацію права комунальної власності на земельну ділянку, шляхом звернення із відповідною заявою та документами до органу, що здійснює державну реєстрацію прав на нерухоме майно, відповідно до Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень».

Наразі судом відкрито провадження у справі.

Миколаївська обласна прокуратура

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]