Барометр США підтримують розбудову Україною АЕС, питання енергетичної безпеки для них стратегічне, – нардеп

США підтримують розбудову Україною АЕС, питання енергетичної безпеки для них стратегічне, – нардеп

Просмотров: 310
6 Серпня 2024, 16:51

Уряд Сполучених Штатів підтримує розбудову українських АЕС, оскільки енергетична безпека України – це питання стратегічної важливості.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву народного депутата, заступника голови енергетичного комітету ВР Олексія Кучеренка.

“Я все-таки виходжу, що Штати – наші стратегічні союзники, і питання енергобезпеки України для них не просто вигідне чи невигідне по участі в проєкті, а це вирішення принципового питання”, — зазначив Кучеренко.

За його словами, детальний аналіз проєктів добудови енергоблоків №3 та №4 Хмельницької АЕС показує, що в них значно більше плюсів, ніж мінусів.

Кучеренко зазначив, що для проєкту добудови двох блоків на Хмельницькій АЕС важливо отримати міжнародне фінансування. І США дійсно можуть допомогти в цьому.

“Без міжнародних кредитних грошей цей проєкт непідйомний абсолютно”, – додав депутат.

Нагадаємо, спеціальна представниця США з відбудови України Пенні Пріцкер під час останнього візиту до Києва заявила, що США підтримують рішення України збільшувати потужності атомної енергетики.

Раніше уряд України ухвалив рішення про завершення будівництва двох енергоблоків Хмельницької АЕС, які уже готові на 75% та 25% відповідно.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]