Барометр Тендер на ремонт зруйнованого росіянами “Охматдиту” перевірять на можливе завищення цін: МОЗ звернулося до правоохоронців

Тендер на ремонт зруйнованого росіянами “Охматдиту” перевірять на можливе завищення цін: МОЗ звернулося до правоохоронців

Просмотров: 353
2 Серпня 2024, 12:03

Міністерство охорони здоров’я звернулося до правоохоронних органів для проведення додаткових перевірок тендеру на ремонт корпусу лікарні “Охматдит”, по якому Росія завдала ракетного удару 8 липня.

Про це повідомив міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

Як пояснив Ляшко, 19 липня благодійний фонд “Охматдит” — здорове дитинство”, узгодивши критерії оцінювання та методичні рекомендації оцінювання конкурсних пропозицій з “Охматдитом”, оголосив тендер на проведення поточного ремонту та внутрішнього опорядження будівлі сучасного лікувально-діагностичного комплексу НДСЛ “Охматдит” МОЗ України під той обсяг робіт, на які вже був зроблений дефектний акт.

За результатами проведення тендеру з пропозиціями на участь в проведені поточного ремонту вийшло 17 будівельних компаній України, 14 з яких з’явились для проведення конкурсу. Кожен учасник оцінювався за 5 критеріями: співбесіда, оцінка персоналу, оцінка матеріально-технічної бази, досвід, цінова пропозиція. Деякі компанії були усунені через порушення принципу доброчесності, зокрема, відкриті кримінальні провадження.

У результаті переможцем стало ТОВ “Буд-технолоджі”, про що було публічно повідомлено керівником лікарні. Це викликало суспільний резонанс після аналізу тендеру виданням “Наші гроші”, оскільки це була третя за дороговизною пропозиція розміром 307 млн грн (без ПДВ).

Десяток інших учасників запропонували виконати роботи значно дешевше – від 42 до 286 млн грн, проте з жодним з них замовник перемовин не вів. Крім того, видання виявило завищення цін. Зокрема, на ремонт фасадних композитних панелей Reynaers та оздоблення внутрішніх стін НР-панелями.

“Наразі договір ще не підписаний, оскільки вивчалась спроможність компанії виконати всі необхідні роботи. Бачу, що цей вибір викликав резонанс, саме тому сьогодні ми звернулися до правоохоронних органів для проведення додаткових перевірок”, – зазначив Віктор Ляшко.

Він підкреслив, що МОЗ “робить усе, аби процес був абсолютно прозорий”.

“Завтра у всіх охочих буде можливість поставити всі питання, оскільки в пості все описати неможливо. Запрошую це зробити в Охматдиті о 14:00, де буду присутній разом з керівництвом Охматдиту та Фонду”, – додав міністр.

Зареєструватися на пресбрифінг можна за посиланням.

“Ми не просто відбудуємо Охматдит, а обов’язково зробимо його ще кращим, потужнішим та сучаснішим. Від моменту, коли з компанією-підрядником буде підписано договір, щодня буде оприлюднюватись публічний звіт, аби інформувати людей, на що витрачаються зібрані їх зусиллями гроші. Ми за максимальну прозорість і підзвітність”, – наголосив Ляшко.

Комбінована ракетна атака РФ 8 липня
Вранці та вдень у понеділок, 8 липня, Росія завдала масованих ударів по Києву, Дніпру, Кривому Рогу та інших містах України.

Внаслідок ракетного удару по Києву зафіксовано падіння уламків в Солом’янському, Дніпровському, Дарницькому, Деснянському, Шевченківському та Голосіївському районах.
Також у Києві російські терористи влучили у дитячу лікарню “Охматдит”. За попередніми даними слідчих СБУ, для вогневого ураження медустанови окупанти застосували стратегічну крилату ракету Х-101.

Загинуло двоє людей (обоє – дорослі, одна з них – 30-річна лікарка Світлана Лук’янчук).

Також у Шевченківському районі на іншій локації (Сирець) у багатоповерховому житловому будинку був повністю зруйнований один під’їзд та пошкоджені інші. Там загинуло 13 людей (з них 4 дітей), 18 постраждало, 7 осіб врятовано.
У тому ж районі внаслідок пошкоджень промислового об’єкта загинуло щонайменше двоє й постраждало троє людей.

У Солом’янському районі, де внаслідок російського удару було зруйновано два поверхи бізнес-центру “Домініон”, виникла пожежа: там загинуло 7 людей, ще 9 постраждали.

Близько 13:00 Росія вчинила ще одну ракетну атаку на Київ (імовірно, балістичною ракетою): спрацювала ППО, проте внаслідок падіння уламків у Дніпровському районі сталося руйнування будівлі бізнес-центру, де розташовані, зокрема, клініки “Ісіда” й “Адоніс”. Будівля пошкоджена, в клініці Adonis повідомили, що загинули п’ятеро їхніх співробітників та двоє пацієнтів.

Згодом у Київській міській військовій адміністрації уточнили, що внаслідок часткової руйнації 4-поверхової будівлі медичного центру на “Лівобережній” загинуло 9 і постраждало 5 людей.

Також внаслідок російської атаки повністю зруйновані або пошкоджені три трансформаторних підстанції ДТЕК у Голосіївському та Шевченківському районах Києва і пошкоджені електромережі.

Крім того, 8 липня РФ масовано атакувала Кривий Ріг: загинули десятеро людей (6 жінок і 4 чоловіки), ще понад 40 — поранені.

Російської масованої ракетної атаки вдень 8 липня зазнало і Дніпро. У місті зафіксовано пошкодження багатоповерхівки та підприємства, понівечене також СТО. Загинув чоловік, є поранені.

У Повітряних силах пообіді відзвітували, що ворог завдав комбінованого ракетного удару по Україні із використанням ракет повітряного, морського та наземного базування. Протиповітряній обороні вдалось знищити 30 ворожих ракет з 38 запущених.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]