Барометр У Миколаївській області викрили корупційну схему видачі водійських посвідчень

У Миколаївській області викрили корупційну схему видачі водійських посвідчень

Просмотров: 404
1 Серпня 2024, 14:52

Правоохоронці з ДБР інформують, що викрили корупційну схему з видачі водійських посвідчень на Херсонщині та Миколаївщині.

Пʼятьом учасникам групи повідомили про підозру в отриманні хабарів за змовою.

Повідомляє  пресслужба Херсонської обласної прокуратури.

Серед підозрюваних начальник одного із загонів ГУ ДСНС в Херсонській області, діючий та колишній співробітники правоохоронного органу, працівник автошколи, а також посадовець територіального сервісного центру. Їм інкримінують одержання неправомірної вигоди, вчинене за попередньою змовою групою осіб.

Слідство вважає, що організатором схеми виступав співробітник ДСНС. Інші четверо учасників, ймовірно допомагали йому.

Вони налагодили заробіток на «сприянні» у швидкому отриманні послуг сервісних центрів МВС у Херсонській та Миколаївській областях. За кожним учасником групи був закріплений окремий напрямок діяльності.

Вартість «допомоги» в отриманні прав залежала від складності питання, але в середньому становила 20 000 грн. В прокуратурі повідомляють, що серед клієнтів були навіть регіональні топчиновники, їхні близькі або знайомі.

Під час обшуків у фігурантів вилучили чорнові записи, бланки, печатки, штампи, гроші, мобільні телефони тощо. На одній із карток організатора виявили понад 200 транзакцій від «клієнтів» на 760 000 грн, повідомили правоохоронці.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]