Барометр Хакери ГУР «відключили» касові апарати та зупинили рух Керченським мостом у Криму

Хакери ГУР «відключили» касові апарати та зупинили рух Керченським мостом у Криму

Просмотров: 285
27 Червня 2024, 21:04

У тимчасово окупованому Криму хакери ГУР атакували сервери пропагандистських ЗМІ, операторів зв’язку, системи реєстрації та контролю руху Керченським мостом.

Про це повідомляє  РБК-Україна  з посиланням на джерела у ГУР.

Як розповіли джерела, після ураження інфраструктури кримських інтернет-провайдерів 26 червня, кіберфахівці військової розвідки завдають ударів по серверам пропагандистських ЗМІ, операторам зв’язку, системі реєстрації та контролю руху на Керченському мосту.

Також здійснюються масові атаки фішинга на місцевих інтернет-користувачів, спостерігаються збої в роботі бухгалтерських сервісів. У торгових точках Керчі та Севастополя не працюють касові апарати.

Зокрема, масована DDoS-атака здійснюється на сайт пропагандистського “Керч FM” та сервери оператора мобільного зв’язку “Міранда-медіа”. Цей оператор надає магістральні канали зв’язку для колл-центру окупаційної адміністрації Севастополя, через що номер єдиного контакт-центру перестав працювати.

Крім того, через поразку системи реєстрації та контролю руху утворилася велика черга з автомобілів, які бажають проїхати Керченським мостом. Протягом години пробка виросла у шість разів, і вже вранці у черзі було близько трьохсот машин.

Нагадаємо, що вчора найбільші кримські інтернет-провайдери зазнали потужної кібератаки від фахівців ГУР.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]