Барометр Україна розпочинає переговори про вступ до ЄС

Україна розпочинає переговори про вступ до ЄС

Просмотров: 253
25 Червня 2024, 11:16

У вівторок, 25 червня, Україна розпочне переговори про вступ до Євросоюзу. Міністри ЄС зустрінуться з українськими посадовцями в Люксембурзі, щоб офіційно розпочати процес, який займе роки, але який знаменує собою надзвичайно символічний момент для воюючої країни. Блок також розпочне переговори з сусідньою Молдовою, яка подала заявку на членство у 2022 році, пише Financial Times.

Україна розпочинає переговори про вступ до ЄС

На зустрічах ЄС представить обом країнам “переговорні рамки” реформ і законодавства, які вони повинні прийняти, щоб вважатися готовими до вступу.

“Ми подолали бар’єр від обіцянки до виконання. Це рішення ґрунтується на заслугах”, – заявила віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України сказала Ольга Стефанішина в інтерв’ю FT, зазначивши, що Україна виконала всі критерії для початку переговорів.

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок також підкреслила “важливий сигнал”, який подає цей крок: “Путін хотів анексувати Україну. Замість цього [Україна] зараз ближче до ЄС, ніж будь-коли раніше”, – підкреслила вона.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]