Барометр У Резерв+ з’явиться електронне відстрочення та бронювання, – Міноборони

У Резерв+ з’явиться електронне відстрочення та бронювання, – Міноборони

Просмотров: 437
22 Червня 2024, 11:38

Можливість оформити відстрочку від мобілізації онлайн незабаром з’явиться у програмі Резерв+.

У Резерв+ з'явиться електронне відстрочення та бронювання, - Міноборони

Про це  розповіла  заступник міністра оборони Катерина Чорногоренко в інтерв’ю NV, опублікованому у суботу, 22 червня.

“Ми хочемо досить швидко закрити найпоширеніші кейси, щоб Резерв+ став абсолютно цифровим аналогом ТЦК, і всі сервіси, які можна автоматизувати, не забирали час та ресурси наших громадян”, – зазначила вона.

Чорногоренко також наголосила, що це відбудеться протягом літа.

Вона також прокоментувала питання щодо запровадження процесу електронного бронювання. Воно буде доступне на порталі Дія, а Міноборони буде системою-партнером.

За її словами, кожен керівник підприємства отримає доступ до записів у реєстрі Пенсійного фонду щодо своїх працівників, які підлягають бронюванню.

“Керівник зможе бронювати їх онлайн. Ця інформація відразу передаватиметься до реєстру Оберіг. Потім кожен заброньований користувач Резерв+ матиме відповідний статус у додатку у своєму смартфоні. Статус електронного бронювання відображатиметься при формуванні електронного військово-облікового документа через додаток”, – розповіла вона.

Чорногоренко додала, що для введення цієї функції потрібна взаємодія кількох відомств: Міністерства економіки, Міністерства цифрової трансформації, Міністерства оборони, Пенсійного фонду. Вона додала, що робиться все, щоб запустити якнайшвидше цей сервіс, і, ймовірно, це буде зроблено протягом літа.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]