Барометр Україна отримає німецький танк ППО «Франкенштейн», який може збивати ракети та дрони

Україна отримає німецький танк ППО «Франкенштейн», який може збивати ракети та дрони

Просмотров: 323
18 Червня 2024, 16:38

Німецька компанія Rheinmetall відправить на український фронт свій новітній танк ППО, який отримав назву «Франкенштейн». Танк зможе збивати ракети та дрони.

Про це повідомляє The Telegraph.

За заявою компанії Rheinmetall, новий танк базуватиметься на Leopard 1, на який планується встановити передову зенітну систему Skyranger. Створення цієї нової машини покликане зміцнити обороноздатність України.

Система Skyranger розроблена для ефективної протидії загрозам на коротких дистанціях, таких як рійки безпілотників та артилерійський вогонь, які відіграють важливу роль на передовій в Україні.

«У нас є значна кількість основних бойових танків Leopard 1, на шасі яких ми можемо встановити башту Skyranger з автоматичною гарматою калібру 35 мм», — наголосив Бьорн Бернхард, керівник відділу наземних систем компанії Rheinmetall.

Установка системи Skyranger на Leopard дозволить значно збільшити боєкомплект до 35-мм гармати та ракет, підвищити прохідність в умовах бездоріжжя та здатність долати важкі ділянки місцевості поблизу фронту.

Це також дозволить інтегрувати додаткове обладнання для виявлення та відстеження цілей, а також збільшити кількість ракет, які готові до запуску.

Skyranger 35 є сучасною мобільною зенітною артилерійською системою, призначеною для захисту військ і стратегічних об’єктів від різних повітряних загроз, таких як безпілотні літальні апарати, вертольоти і крилаті ракети. Основне озброєння Skyranger 35 включає 35-мм автоматичну гармату Oerlikon Revolver Gun, яка відрізняється високою скорострільністю та точністю вогню.

Skyranger оснащена сучасними сенсорами та радарами, які забезпечують автоматичне виявлення, супровід та поразку цілей. Система Skyranger 35 готова до встановлення на різні мобільні платформи, що забезпечує високу маневреність та швидке розгортання у різних умовах.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]