Барометр Екс-тренер “Шахтаря” очолив “Мілан”

Екс-тренер “Шахтаря” очолив “Мілан”

Просмотров: 397
13 Червня 2024, 14:13

Португалець Паулу Фонсека став новим головним тренером італійського “Мілана”.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на офіційний сайт клубу.

Триразовий чемпіон України повернувся до Серії А. Він обійняв посаду, що стала вакантною після звільнення Стефано Піолі.

Фонсека підписав із “Міланом” контракт на 3 роки. До Італії португальський фахівець перебрався з французької Ліги 1. Там він провів два сезони на чолі “Лілля”. У першому команда Фонсеки фінішувала на п’ятій сходинці, а в другому піднялася вгору на одну позицію.

Раніше Фонсека вже працював у чемпіонаті Італії. На чолі столичної “Роми” він провів два роки, але так і не зміг вивести “вовків” до Ліги чемпіонів (5-те та 7-ме місця).

Хто такий Паулу Фонсека
Народився в Мозамбіку, де служив його батько-військовий. Дитинство провів у португальському містечку Баррейру. На професіональному рівні найбільше грав у рідному “Баррейренсе” та “Ештрелі Амадорі”.

Кар’єру тренера розпочав у 2005 році. Спершу працював із молоддю, а потім очолив скромний “Дезембру”. Пізніше працював із “Одівелашем”, “Піньялновенсе”, “Авешем”, “Пасуш де Феррейра” (двічі), “Порту” та “Брагою”. З двома останніми виграв Суперкубок і Кубок Португалії відповідно.

Перед сезоном 2016/17 очолив донецький “Шахтар”. Тричі тріумфував із “гірниками” в Прем’єр-лізі, здобув 3 Кубка та один Суперкубок України. У 2018 році одружився з українкою Катериною Остроушко – тоді керівницею прес-служби президента “Шахтаря” Ріната Ахметова. Родина Фонсеки активно підтримує Україну після повномасштабного вторгнення РФ.

До слова, раніше Конте став керманичем “Наполі” замість Кальцони.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]