Барометр “Дискредитують тих, хто зараз на передовій”. Омбудсмен відреагував на бійку працівників ТЦК і медиків в Одесі

“Дискредитують тих, хто зараз на передовій”. Омбудсмен відреагував на бійку працівників ТЦК і медиків в Одесі

Просмотров: 394
12 Червня 2024, 18:40

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець відреагував на відео бійки в Одесі біля районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, яке напередодні поширилося в мережі. Він пообіцяв тримати розслідування на особистому контролі.

Про це 12 червня Лубінець написав у Telegram.

Він запевнив, що направив листи до Державного бюро розслідувань, Військової служби правопорядку, Національної поліції та Міністерства внутрішніх справ із вимогою надати правову оцінку діям учасників конфлікту, самі ж дії, зафіксовані на відео, назвав “неприпустимими”.

“Дозволю собі нагадати, що кожен окрім конституційних прав має й обов’язки, які варто виконувати у належний спосіб – без шкоди для інших громадян. Дії, які мали місце в Одеському ТЦК та СП, точно не додають авторитету жодній зі сторін конфлікту, а навіть навпаки – дискредитують тих, хто зараз на передовій виборює життя для нашої країни і людей”, – написав Лубінець.

Також він закликав посадовців ТЦК і СП під час виконання своїх обов’язків “неухильно дотримуватися норм Конституції та законодавства України”.

КОНТЕКСТ
11 червня в Одесі стався конфлікт між медиками та співробітниками ТЦК і СП Київського району після того, як військові заблокували бригаду “швидкої”. Один із співрозмовників “Думської” – фельдшер, чиє ім’я не згадують у публікації, – висловив думку, що інцидент у ТЦК є “своєрідною реакцією воєнкомів на спроби медиків отримати бронь від мобілізації”. У центрі комплектування заявили, нібито їхні співробітники затримали громадянина, який відмовився показати свій військово-обліковий документ. Згодом до будівлі приїхала “швидка”, члени якої розповіли про діагноз затриманого. Втім, як кажуть у ТЦК, він не був підтверджений військово-лікарською комісією. Правоохоронці відкрили кримінальну справу за фактом хуліганства.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]