Барометр У Держприкордонслужбі не виключають можливості розширення зони бойових дій на кордоні з росією

У Держприкордонслужбі не виключають можливості розширення зони бойових дій на кордоні з росією

Просмотров: 363
6 Червня 2024, 16:59

На ранок 6 червня російські війська продовжують бойові дії в районі Липців та Вовчанська Харківської області і намагаються просунутися вглиб регіону. При цьому прикордонники не виключають розширення зони бойових дій.


Про це розповів речник Державної прикордонної служби України Андрія Демченка під час телемарафону.

Ймовірність розширення бойових дій на українсько-російському кордоні

“Ми бачимо ті дії, які ворог продовжує вчиняти навпроти кордону з Україною. Ніколи не можна виключати, що він захоче або зможе перекинути або розширити зону бойових дій на інших напрямках. В тому числі в межах Харківської області або навіть Сумської”, – зазначив прикордонник.

Водночас Демченко наголосив, що з тої інформації що є зараз і того, що відбувається у Харківській області, у російських загарбників не достатньо сил для досягнення своєї стратегічної цілі.

“Тому ще раз: відкидати можливість розширення зони бойових дій на кордоні з країною-агресоркою не можна. Але на даний момент бойові дії продовжуються тільки на двох напрямках – це населені пункти Липці та Вовчанськ”, – констатував Демченко.

Прикордонні території Сумської та Чернігівської областей

Окупанти фактично щодня обстрілюють Сумську і Чернігівську області, наносячи удари з різноманітного озброєння, але за останній час навіть можна констатувати певне зменшення кількості обстрілів, ніж це було ще кілька місяців тому.

“Але знову ж таки ці дії не припиняються щоденно. Щоденно ворог б’є і власне більшість обстрілів припадає по населеним пунктам через що страждають люди, які живуть в прикордонні”, – зазначив спікер.

Що відомо про ситуацію на кордоні з Білоруссю

Як зазначив Демченко, по кордону з Білоруссю ситуація відмінна – військові не бачать наявних сил у росії на території Білорусі.

“Але знову ж таки цей напрямок для нас залишається загрозливим, зважаючи в тому числі звідки заходили російські війська на початку повномасштабного вторгнення.

Тому ми цьому напрямку також приділяємо важливу увагу і продовжуємо його укріплювати і по лінії кордону і в прикордонні безпосередньо”, – констатував він.

Ситуація на фронті

Російська армія сконцентрувала свої сили на Куп’янському та Покровському напрямах. З початку доби, 6 червня, на лінії бойового зіткнення відбулося 44 бойових зіткнення.

Окрім того, російські загарбники обстріляли з мінометів прикордонні населені пункти Сумської області з території Курської та Бєлгородської областей російської федерації, а саме з російського Волфиного ворог вів вогонь по українському Волфине та зі Сподарюшиного обстріляв Попівку.

Також стало відомо, що у Харківській області українські морські піхотинці з 36 бригади здійснили контратаку у Вовчанську й узяли в полон групу російських штурмовиків.

Окрім того, раніше Глава держави зазначав, що прорив російських військ у напрямку Харкова закінчився військовими жертвами 1 до 8, один українець на вісім росіян.

Загалом, минулої доби, 5 червня, Сили оборони ліквідували ще 1300 загарбників, таким чином загальні втрати російських військ з початку повномасштабного вторгнення в живій силі склали 515 тисяч солдатів.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]