Барометр Миколаївський суд залишив під вартою херсонця, підозрюваного у колабораціонізмі

Миколаївський суд залишив під вартою херсонця, підозрюваного у колабораціонізмі

Просмотров: 323
6 Червня 2024, 16:39

Суд продовжив строки тримання під вартою мешканцю Херсонщини, підозрюваному у добровільному зайнятті посади в воєнізованому формуванні, т.зв. «ДНР»

Про це інформує прес-служба Центрального районного суду Миколаєва.

Слідчим суддею розглянуто клопотання про продовження строку запобіжного заходу у виді тримання під вартою 43-річному мешканцю Херсонської області, підозрюваному у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.7 ст.111-1 КК України.

Відповідно до матеріалів клопотання, в період тимчасової окупації села, де він мешкав, чоловік погодився на пропозицію надавати допомогу у веденні бойових дій іррегулярному збройному формуванню, так званої «ДНР».

В подальшому, він приймав участь у чергуванні на блок-постах, встановлених окупантами на виїздах/в’їздах до населеного пункту, зокрема перебуваючи у формі російського зразка та зі зброєю. Там підозрюваний проводив, так звані «фільтраційні заходи», з метою виявлення учасників АТО, представників спротиву, українського підпілля.

Окрім цього, підозрюваний, відповідно до матеріалів клопотання, надавав представникам країни-агресора адреси військовослужбовців ЗС України, учасників АТО, осіб, які надавали допомогу Силам оборони України, що в подальшому призвело до їх незаконного затримання.

Також, чоловік брав безпосередню участь в обшуках, протизаконному вилученні майна осіб, які виїхали з окупованих територій.

Підозрюваний заперечив проти задоволення клопотання, просив обрати запобіжний захід не пов’язаний з триманням під вартою. Захисник підтримав позицію свого клієнта.

За результатами розгляду, слідчий суддя Володимир Лященко постановив задовольнити клопотання, продовжити строк запобіжного заходу у виді тримання під вартою стосовно підозрюваного ще на 60 діб, без визначення розміру застави.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]