Барометр Тарифи на електроенергію в Україні можуть підвищити вже цього року – Держенергонагляд

Тарифи на електроенергію в Україні можуть підвищити вже цього року – Держенергонагляд

Просмотров: 266
7 Травня 2024, 18:02

Тарифи на електроенергію можуть підвищити вже цього року через необхідність залучити значні фінансові ресурси для відновлення енергооб’єктів після російських атак.

Про це заявив голова Державної інспекції енергетичного нагляду України Руслан Слободян,  повідомляє  прес-служба Держенергонагляду.

“Ймовірно, доведеться все ж таки розглянути можливість залучення внутрішніх резервів – переглянути тариф на електроенергію. … Оскільки потрібен справді великий фінансовий ресурс для відновлення об’єктів електроенергетики, перший етап такого підвищення, можливо, доцільно зробити вже цього року”, – сказав він. 

Слободян нагадав, що раніше Національний банк України оприлюднив прогноз, де йшлося про поетапне підвищення тарифів протягом кількох років, однак і в прогнозі НБУ наголошувалося, що ціни на електроенергію можуть зрости швидше через складну ситуацію в енергетиці.

За попередніми розрахунками, за останні півтора місяці збитки перевищили $1 млрд. Перекрити їх тільки за рахунок чинного на сьогодні тарифу на електроенергію і міжнародної допомоги, що є на сьогоднішній день, неможливо, тому триває пошук шляхів вирішення цього питання.

Коментуючи питання ймовірності блекаутів, Слободян зазначив, що про тотальний блекаут не йдеться.

“Але відключення, на жаль, можливі. Все залежить від того, наскільки вдасться відновити пошкоджені енергооб’єкти на початок опалювального періоду”, – зазначив він.

Нагадаємо, НКРЕКУ запропонувало уряду збільшити тариф на електроенергію для споживачів до 2,88 грн/кВт-год із 1 червня. Зауважимо, що на сьогоднішній день тариф на світло становить 1,68 грн/кВт-година.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]