Барометр Білорусь, слідом за рф, оголосила про раптову перевірку носіїв ядерної зброї

Білорусь, слідом за рф, оголосила про раптову перевірку носіїв ядерної зброї

Просмотров: 186
7 Травня 2024, 17:14

Відповідно до розпорядження Олександра Лукашенка, військові Білорусі проводять перевірку засобів-носіїв тактичної ядерної зброї (ТЯЗ).

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Telegram-канал Міністерства оборони Білорусі.

За словами голови Міністерства оборони Білорусі Віктора Хреніна, розпорядження від Лукашенка було отримано сьогодні, 7 травня. Зокрема до готовності до виконання завдань приводиться дивізіон оперативно-тактичного комплексу “Іскандер” і ескадрилья літаків Су-25.

“Перевірку буде проведено відповідно строго до регламенту часу, встановленого головнокомандувачем. Під час неї буде перевірено весь комплекс заходів від планування, підготовки та застосування ударів тактичними ядерними боєприпасами”, – додав міністр оборони Білорусі.

Як повідомлялося, 6 травня міноборони Росії заявило, що найближчим часом буде проведено навчання «з метою підвищення готовності нестратегічних ядерних сил до виконання бойових завдань».

Раніше, у березні, Путін погрожував Заходу «технічною готовністю» росії розпочати ядерну війну.

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов, коментуючи наміри рф провести навчання із застосування тактичної ядерної зброї, заявив, що ядерний шантаж – стабільна практика режиму путіна.

Нагадаємо, у березні минулого року російський диктатор володимир путін заявив, що домовився із самопроголошеним президентом білорусі олександром лукашенком про розміщення тактичної ядерної зброї на території рб. При цьому глава кремля розповів про передачу білоруським військовим ракетного комплексу “Іскандер”, який може нести ядерну зброю.

Вже 25 травня лукашенко заявив про початок переміщення ядерної зброї рф до білорусі. Такої інформації не підтверджували ні країни Заходу, ні білоруські моніторингові канали.

Через місяць CNN з посиланням на неназваних представників американської розвідки повідомляло, що у США не сумніваються у переміщенні першої партії російської ядерної зброї до білорусі.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]