Барометр Саміт миру щодо України: Шольц закликав країни з економікою, що розвивається, також взяти участь

Саміт миру щодо України: Шольц закликав країни з економікою, що розвивається, також взяти участь

Просмотров: 179
7 Травня 2024, 15:39

Канцлер Німеччини Олаф Шольц закликав країни з економікою, що розвивається, взяти участь у Глобальному саміті миру щодо України.

Про це повідомляє Deutschlandfunk.

Як вважає очільник німецького уряду, якщо такі країни, як Китай, Бразилія та Індія, закличуть росію вивести свої війська з України, шанси на швидкий мир зростуть.

“Чим більше країн, таких як Китай, Бразилія, Індія та багато інших, скажуть рф: “Досить! Ця війна має закінчитися, Росія повинна вивести свої війська!”, тим більше шансів на мир у найближчому майбутньому”, наголосив Шольц.

Канцлер вважає, що країни, які розвиваються, також мають активізувати свої дипломатичні зусилля для проведення мирної конференції, запланованої у Швейцарії на червень.

“Той факт, що Глобальний Південь відіграє і повинен відігравати тут важливу роль, безумовно, є відображенням полікризового світу. Тим більше шансів, що дипломатичні зусилля, такі як запланована Швейцарією мирна конференція, наблизять нас до справедливого миру”, підреслив німецький очільник уряду.

Глобальний саміт миру у Швейцарії

Як повідомляла Рубрика, у січні 2024 року Президент України Володимир Зеленський і Президентка Швейцарської Конфедерації Віола Амхерд домовилися про початок підготовки до проведення у Швейцарії Глобального саміту миру на рівні лідерів держав.

Нагадаємо, ще у листопаді 2022 року Зеленський вперше озвучив “формулу миру”, яка повинна була б посприяти завершенню повномасштабної війни на справедливих умовах.

Вищезгадану “формулу” обговорять під час Глобального саміту миру, який пройде у Швейцарії. Серед запрошених учасників немає Російської Федерації, але, як відзначав голова Офісу президента Андрій Єрмак, країна-терорист зможе взяти участь в засіданні під час наступних самітів.

Раніше, керівник Офісу президента Андрій Єрмак допустив участь росії в глобальному саміті миру, однак не на першій зустрічі.

Уряд Швейцарії визначився, що 15-16 червня проведе дводенну конференцію високого рівня, спрямовану на досягнення миру в Україні. росія не братиме участь у заході.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]