Барометр У Польщі 13 осіб постануть перед судом за масштабну торгівлю кокаїном

У Польщі 13 осіб постануть перед судом за масштабну торгівлю кокаїном

Просмотров: 199
7 Травня 2024, 09:18

У Польщі офіційно висунули звинувачення 13 особам у масштабній торгівлі кокаїном та опіумом.

Про це повідомляє RMF24, пише “Європейська правда”.

Прокуратура у Гданську за підсумками розслідування оголосила звинувачення щодо 13 осіб, з яких восьмеро – громадяни Польщі, четверо – колумбійці та один громадянин Ірану. Їм від 30 до 75 років.

Як вважають, група була активною у період з лютого 2016 до кінця 2019 року і діяла у кількох польських містах, а також на території Німеччини, Іспанії, Британії, Грузії, Азербайджану, Ірану, Колумбії і Канади. 

Серед випадків, які їм інкримінують – імпорт майже 2 тонн кокаїну до Польщі, вивезення понад 166 кг кокаїну з Польщі до Німеччини, перевезення 40 кг опіуму з Нідерландів до Британії, перевезення опіуму до Польщі, Канади, Британії. 

У найгучнішому “польському” випадку наркотики замаскували під вантаж крейди від колумбійської для польської компанії і таким чином привезли у Гдиню. Правоохоронці запідозрили обман, оскільки такий товар виробляється у Польщі і його імпорт з такої далекої країни виглядав дивно.  

Контейнери дуже довго простояли на митниці, доки за ними врешті приїхали з Німеччини четверо колумбійців та іранець. З того моменту правоохоронці почали стежити за ними та з’ясували, що йдеться про мережу наркоторговців.

Учасникам групи загрожує до 20 років позбавлення волі. 

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]