Барометр Жителька Херсонщини вирішила робити політичну кар’єру в окупантів

Жителька Херсонщини вирішила робити політичну кар’єру в окупантів

Просмотров: 238
6 Травня 2024, 18:08

Судитимуть жительку Херсонщини, яка стала “депутатом” від російської політсили та очолила “муніципальну раду”.

Про це повідомили в пресслужбі Херсонської обласної прокуратури.

У дописі відомства йдеться про те, що за процесуального керівництва Херсонської обласної та Генічеської окружної прокуратур скеровано до суду обвинувальний акт стосовно жительки регіону за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України). 

Так, слідство встановило, що 42-річна обвинувачена у травні 2023 року обійняла посаду “первого заместителя председателя ВГА Ивановского муниципального округа” – псевдооргану, створеного окупаційною владою. У вересні 2023 року з власної ініціативи взяла участь у “виборах депутатів” до незаконного органу “Ради депутатів Іванівського муніципального округу першого скликання” від російської політичної партії “єдина росія”. Пізніше обвинувачену обрали головою “ради”, що функціонувала на території селища Іванівка. 

Спеціальне досудове розслідування здійснювалось УСБ України в Херсонській області.

Раніше повідомлялось про те, що Підозрюється жителька регіону, яка вела бухгалтерію окупаційного “міністерства соцпраці” Херсонщини. За даними слідства, 53-річна підозрювана у липні 2022 року добровільно обійняла посаду так званого “главного бухгалтера” в окупаційному “департаменте труда и социальной политики”, який згодом реорганізовано у “министерство труда и социальной политики Херсонской области”. Вона організовувала роботу бухгалтерської служби, складала кошториси, здійснювала фінансовий контроль за підвідомчими “міністерству” установами. 

Також йшлося про те, що судитимуть депутата однієї з селищних рад Херсонщини за держзраду та пособництво ворогу. Слідством встановлено, що обвинувачений з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну та окупації Генічеського району почав співпрацювати з ворогом.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]