Барометр рф почала погрожувати ударами по військових об’єктах Британії

рф почала погрожувати ударами по військових об’єктах Британії

Просмотров: 208
6 Травня 2024, 18:06

Міністерство закордонних справ росії викликало посла Великої Британії Найджела Кейсі, а після цього почалос погрожувати Лондону через його рішення дозволити Україні завдавати ударів по російській території британською зброєю.

Про це йдеться на сайті російського МЗС у понеділок, 6 травня.

Відомство Сергія Лаврова заявило, що Британія стала “де-факто” стороною “конфлікту” в Україні, визнавши право Києва використовувати британську зброю для ударів по Росії. Воно назвало це “свідченням серйозної ескалації”.

“Найджела Кейсі попередили, що відповіддю на українські удари із застосуванням британської зброї по території Росії можуть стати будь-які військові об’єкти і техніка Великої Британії на території України та за її межами”, – кажуть у російському МЗС.

Як писала “Новинарня“, голова британського МЗС Девід Кемерон під час візиту до Києва минулого тижня в інтерв’ю агентству Reuters заявив, що Україна має право використовувати надану Лондоном зброю для завдання ударів по цілях на території Росії – “так само, як Росія завдає ударів всередині України” зброєю з Ірану чи Північної Кореї.
Девід Кемерон, який очолював Велику Британію у 2010 та 2016 роках як прем’єр-міністр, повернувся “у велику політику” восени 2023 року: 13 листопада він був призначений міністром закордонних справ Сполученого Королівства.

Свій перший візит на цій посаді він здійснив саме в Україну 16 листопада 2023 року.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]