Барометр За кордоном громадянам України знову почали видавати готові паспорти

За кордоном громадянам України знову почали видавати готові паспорти

Просмотров: 218
6 Травня 2024, 17:52

Поки що у тестовому режимі закордонні підрозділи державного підприємства “Документ” відновили видачу готових документів українцям.

Про це повідомили на сайті ДП “Документ”, передає Рубрика.

Першочергово документи видаватимуть соціально вразливим категоріям громадян, які отримають повторне повідомлення про готовність паспортів для видачі, зазначили у підприємстві.

Щоб отримати готовий документ, буде необхідно показати:

показати повідомлення про готовність паспорта, надіслане після 25 квітня;
показати документ, що посвідчує особу заявника (наприклад, е-паспорт у застосунку “Дія”);
пройти процедуру верифікації та перевірити персональні дані.

Що відомо про зміни в мобілізації

Нагадаємо, що 16 квітня 2024 року президент України Володимир Зеленський підписав закон про мобілізацію, який набуде чинності 18 травня 2024 року. У ньому передбачається обмеження консульських послуг для чоловіків від 18 до 60 років без військово-облікових документів.

А 23 квітня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба підтвердив повідомлення про призупинення надання консульських послуг українським чоловікам мобілізаційного віку, які перебувають за кордоном.

МЗС пізніше вказало, що після набуття законом про мобілізацію чинності 18 травня 2024 року “процес прийняття та розгляду заяв про вчинення консульських дій продовжиться з урахуванням нових вимог, що випливають із положень закону”.

Крім того, уряд заборонив пересилати закордонні паспорти та паспорти громадянина України за кордон. Тепер призовники зможуть отримати їх тільки в Україні.

Зазначається, що починаючи з 25 квітня для чоловіків віком від 18 до 60 років, які звертаються до філій ДП «Документ» за кордоном, діятимуть нові правила — згідно з постановою.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]