Барометр В Україні вперше продадуть санкційний завод

В Україні вперше продадуть санкційний завод

Просмотров: 243
6 Травня 2024, 13:14

Фонд держмайна України вперше продасть завод, який конфіскували у межах санкцій. Раніше він належав родині російсько-грецького олігарха Івану Саввіді.

Про це повідомив очільник Фонду Віталій Коваль.

Йдеться про підприємство «ПентоПак», яке виробляє упаковки для м’ясопереробної галузі. За словами Коваля, це прибутковий бізнес з потужним експортним потенціалом.

Так, завод співпрацює з відомими українськими брендами та експортує продукцію до понад 30 країн світу. Підприємство зберегло 193 робочі місця та не має заборгованостей по заробітній платі та перед бюджетом.

«Новий власник отримає всі можливості для подальшого зростання та розвитку. Компанія планує модернізацію виробництва та вихід на нові ринки пакувальних матеріалів для молочної промисловості, переробки риби та упаковки кормів для тварин», — заявив глава ФДМУ.

Стартова ціна «ПентоПак» становить 203,7 млн гривень. Цей лот сьогодні опублікують в системі «Прозорро.Продажі». Онлайн-аукціон запланований на 31 травня.

Кошти від продажу «ПентоПак» спрямують на відбудову України. Коваль зауважив, що раніше до Фонду ліквідації наслідків збройної агресії по 12 санкційних активах вже перерахували понад 32 млн грн.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]