Барометр У Миколаївській області судитимуть членів ОЗУ, які виготовляли та збували психотропи

У Миколаївській області судитимуть членів ОЗУ, які виготовляли та збували психотропи

Просмотров: 278
6 Травня 2024, 12:06

Жінка організувала нарколабораторію та, за допомогою ще чотирьох осіб, налагодила виробництво та збут особливо небезпечного синтетичного наркотику на території Южноукраїнська та Вознесенського району.

Про це повідомляють прокуратура Миколаївської області та відділ комунікації поліції Миколаївської області.

«Слідством встановлено, що 39-річна мешканка Южноукраїнська запропонувала трьом своїм знайомим чоловікам, віком від 32 до 52 років, та 36-річній знайомій взяти участь у злочинній діяльності, пов’язаній із незаконним виготовленням особливо небезпечної психотропної речовини – PVP та її подальшого збуту», – йдеться у повідомленні прокуратури.

Організатор угруповання займалася придбанням обладнання, прекурсорів та інших інгредієнтів, необхідних для виготовлення психотропної речовини, підшукала житлове приміщення для обладнання лабораторії в одному із сіл Арбузинської територіальної громади, де фігуранти виготовляли синтетичний наркотик та надалі збували на території міста Южноукраїнська та Вознесенського району.

Викрили та припинили злочинну діяльність угруповання наприкінці 2023 року слідчі слідчого управління обласного главку поліції спільно з оперативниками Управління СБУ у Миколаївській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

У листопаді в ході проведення санкціонованого обшуку приміщення, де виготовлявся психотроп, правоохоронці вилучили близько 100 грамів синтетичного наркозасобу PVP, медичний шприц об’ємом 20 мл з рідиною світлокоричневого кольору, а також прекурсори та інші необхідні речовини для виготовлення психотропної речовини. За місцями мешкання фігурантів поліцейські вилучили пристрій для вживання наркотичних речовин, таблетки без маркування у zip-пакеті, лампи накалювання із залишками наркоречовини, шприці, фрагмент паперу фольги, зіп-пакет та дзеркало із залишками та нашаруваннями порошкоподібної речовини та мобільні телефони.

Тоді ж слідчі затримали усіх фігурантів у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Та за процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури повідомили п’ятьом зловмисникам про підозру за ч. 3 ст. 307 КК України, а саме – незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, вчинені організованою групою в особливо великих розмірах.

Нині слідчі завершили досудове розслідування вказаних кримінального проводжень а саме: за ч.3 ст.307 КК України та ч. 1 ст. 309 КК України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту» відносно 36-річної зловмисниці. Прокурори затвердили та скерували обвинувальний акт до суду для розгляду по суті.

За вказане кримінальне правопорушення підозрюваним загрожує до 12 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]