Барометр 88-річний чоловік вийшов з окупованої Донеччини, щоб не отримувати громадянство рф

88-річний чоловік вийшов з окупованої Донеччини, щоб не отримувати громадянство рф

Просмотров: 250
24 Квітня 2024, 16:21

На Донеччині 88-річний чоловік вийшов з окупованої частини селища Очеретине, щоб не отримувати російське громадянство. На підконтрольній українським військовим території його зустріли волонтери та відвезли у безпечне місце.

Про це розповів керівник ОВА Вадим Філашкін у середу, 24 квітня.

За словами волонтерів, Іван Якович усю ніч йшов до якогось переїзду, поки не натрапив на них. На його шляху стався обстріл, тож чоловікові довелося кілька годин ховатися.

«[Коли він дійшов до українських волонтерів], розповів, що в нього та сусіда росіяни забрали документи й сказали, що “вам видадуть російське громадянство”. У нього з собою було лише пенсійне посвідчення і все з документів. То він зібрав в один рюкзак і пішов», — розповів на відео один з волонтерів.

Обласна влада спільно зі «Схід-SOS» оперативно евакуювали чоловіка до тимчасового шелтера у Дніпрі. Звідти Івана Яковича направлять до одного із закладів системи соціального захисту населення. Там йому нададуть місце для проживання і всі необхідні послуги, кажуть в ОВА.

«Історія пана Івана вражає. Це — громадянська позиція та любов до Батьківщини. Я щиро вдячний всім, хто підтримує жителів області. Ваша небайдужість рятує життя наших людей!» — наголосив Філашкін.

Станом на ранок 24 квітня за Очеретине, що неподалік Авдіївки, йдуть бої. У селищі лишаються близько 200 жителів, евакуація звідти неможлива, повідомив «Суспільному» начальник Очеретинської МВА Микола Коваленко.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]