Барометр В Южноукраїнську простились з героєм Сергієм Глушковим

В Южноукраїнську простились з героєм Сергієм Глушковим

Просмотров: 7132
23 Квітня 2024, 14:23

Южноукраїнська громада знов у невимовному смутку. До небесного війська 22 квітня провели оборонця України – Сергія Глушкова.

Воював захисник у складі військової частини А4576. Свій останній бій прийняв поблизу населеного пункту Часів Яр Донецької області. Воїну назавжди залишилося 48 років. Вдома на нього чекали батьки, дружина та троє дітей.

Сергій Глушков народився 19 березня 1976 р. у «братській» країні. У дитинстві він разом з батьками переїхав до Южноукраїнська. Навчався у третій та четвертій школах. Після закінчення здобув спеціальність зварювальника в Южноукраїнському професійному ліцеї.

Потім – служба в армії. Повернувшись у місто енергетиків, Сергій працював зварювальником, електриком та будівельником. Тривалий час брав участь у будівництві Ташлицької ГАЕС. Перед повномасштабним вторгненням рф займався приватною справою, а саме ремонтом квартир та будинків.

З середини травня 2023 р. Сергій був призваний за мобілізацію до лав Збройних сил України, а вже через кілька місяців навчання, разом з побратимами захищав нашу державу під Куп’янськом Харківської області. Цьогоріч у квітні підрозділ перевели на Донецький напрямок. Старший оператор другого відділення протитанкових ракетних комплексів взводу ПРК третього механізованого батальйону в/ч А4576, солдат Сергій Глушков внаслідок артилерійського обстрілу ворога загинув 8 квітня в районі населеного пункту Часів Яр.

Напередодні бойового завдання Сергій попередив сім’ю, що шість днів з ним не буде зв’язку, як повернеться – зателефонує. Дзвінка рідні так і не дочекалися.

Без сина залишилися батьки, без чоловіка – дружина, без батька – троє дітей.

Зі словами співчуття до рідних Сергія звернулися секретар Южноукраїнської міської ради Денис Кравченко, начальник першого відділу Вознесенського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки підполковник Вадим Нечай та побратим Дмитро Данильчук.

– “Позивний у нього був Чиж. Я та мої побратими з перших днів війни пройшли разом з ним непростий шлях. Були під Куп’янськом, неодноразово відбивали атаки біля населених пунктів Синьківка та Орлянка на Харківщині, а потім переїхали у Часів Яр. Сергій є справжнім Героєм, він своїм вчинком врятував чотирьох поранених хлопців. У ході бойових дій Сергій загинув. Він назавжди буде в наших серцях. Вічна пам’ять!” – розповів про Сергія побратим.

Южноукраїнці з почестями провели земляка в останню путь. Десятки містян схили голови в скорботі за полеглим воїном. До труни з тілом Сергія несли квіти родичі, друзі, знайомі та військовослужбовці. Люди не приховували почуттів – багато хто плакав. Полотнище синьо-жовтого стяга, яким була покрита труна, передали дружині та сину Сергій.

Джерело: Южка.нювс.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]