Барометр Польські фермери розблокували пункт пропуску “Дорогуськ–Ягодин”: рух вантажівок відновлено

Польські фермери розблокували пункт пропуску “Дорогуськ–Ягодин”: рух вантажівок відновлено

Просмотров: 154
22 Квітня 2024, 16:49

У понеділок, 22 квітня, о 13.00 завершилася акція протесту польських фермерів перед пунктом пропуску «Дорогуськ – Ягодин», яка тривала з 9 лютого.

Як передає Рубрика, про це в Телеграмі повідомляє пресслужба ДПСУ.

«За інформацією від Прикордонної варти Республіки Польща, сьогодні о 13 годині завершилася акція протесту польських фермерів перед пунктом пропуску «Дорогуськ – Ягодин», яка тривала з 9 лютого. Оформлення та пропуск через кордон вантажних транспортних засобів в обох напрямках здійснюється у звичайному режимі», – йдеться в повідомленні.

В пресслужбі звернулися з проханням до перевізників та водіїв врахувати цю інформацію під час планування міжнародних перевезень.

Як раніше повідомляла Рубрика, станом на ранок польські фермери блокували рух вантажівок у двох пунктах пропуску, пропускаючи по кілька вантажних транспортних засобів на годину, або взагалі обмежуючи рух.

За словами речника ДПСУ Андрія Демченка, блокування здійснювалось на напрямку пунктів пропуску «Ягодин» та «Рава-Руська».

Що відомо про протести польських фермерів

Польські перевізники, а згодом і фермери почали блокувати рух українських вантажівок з осені 2023 року. Причиною страйку перевізників називають “надмірну конкуренцію” після ухвалення “транспортного безвізу” між Україною та країнами ЄС.

А польські фермери протестують, щоб добитися помʼякшення європейського “зеленого курсу”, а також отримувати більше субсидій, дотацій та компенсацій.

Через блокаду українська економіка зазнала вже мільярда євро збитків, економічні втрати Польщі ще більші. Окрім того, на території Польщі померли троє українських водіїв.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль та глава уряду Польщі Дональд Туск 28 березня провели зустріч у Варшаві. Вони обговорили ситуацію на кордоні, а також інші питання.

Перемовини тривали понад 6 годин. Це була складна, але відверта розмова між міністерствами та асоціаціями.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]