Барометр Міноборони рф заявило про захоплення Новомихайлівки

Міноборони рф заявило про захоплення Новомихайлівки

Просмотров: 207
22 Квітня 2024, 16:20

Міністерство оборони Росії заявило про захоплення села Новомихайлівка південніше Мар’їнки на Донеччині, але, за даними УП, ця заява не відповідає дійсності. Сили оборони України утримують частину села на півночі.

Джерела: зведення Міноборони РФ, джерела УП серед військовослужбовців 79-ї окремої десантно-штурмової Таврійської бригади, яка працює на напрямку Новомихайлівки, дані українських OSINT-дослідників DeepState

Деталі: Найімовірніше, Сили оборони досі утримують позиції на дачах, що розташовані через річку Сухі Яли на півночі Новомихайлівки. Це єдина частина села, що позначена на карті осінтерів DeepState “сірою зоною”. 

Уся інша частина населеного пункту, як за даними УП, так і за даними DeepState, уже окупована росіянами. Новомихайлівка як населений пункт повністю знищена і не придатна для життя.

Росіяни почали наступати на Новомихайлівку ще восени 2023-го, з лютого 2024-го важкі бої вже йшли в межі села. Увесь квітень 2024 року українські військові, зокрема десантники 79-ї бригади, відбивали масовані штурми росіян. Росіяни наступали як технікою, так і піхотою, часто рухалися малими штурмовими групами по 6-8 людей.

Нещодавно журналісти УП, спостерігаючи за ефіром з дрона, бачили, як важко десантникам 79-ї було утримувати позиції у розтрощеній Новомихайлівці.  

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]