Барометр Президент вручив нагороди “Золота Зірка” військовим і родинам загиблих

Президент вручив нагороди “Золота Зірка” військовим і родинам загиблих

Просмотров: 183
22 Квітня 2024, 15:45

Володимир Зеленський вручив ордени «Золота Зірка» військовим, яким присвоєно звання Героя України, та родинам загиблих Героїв, а також відзнаки «Хрест бойових заслуг».

Про це у понеділок, 22 квітня, інформує пресцентр ОПУ.

Найвищої державної нагороди удостоєні:

Старший лейтенант Фарес Недаль Аль Шамі. Підрозділ, який він очолював, проводив ударно-штурмові дії зі звільнення Бучі та Гостомеля. Старший лейтенант особисто знищив три БМД російських загарбників. Виконував бойові завдання з деблокування Харкова. 12 травня 2022 року під час нападу ДРГ загинув у бою.

Молодший сержант Дмитро Гранчар. Прикривав підрозділи на Запоріжжі, брав участь у боях на Миколаївщині та в штурмових діях на Херсонщині. 7 жовтня 2022 року екіпаж його танка потрапив у засідку ворога та вступив у бій. Їм вдалося знищити БТР та БМП, але внаслідок влучання боєприпасу командир танка Дмитро Гранчар загинув.

Молодший сержант Назар Небожинський. 30 березня 2022 року під час штурмових дій на Чернігівщині потрапив у ворожу засідку трьох броньованих машин піхоти. Назар Небожинський прикривав своєю бойовою машиною піхотні підрозділи та знищив усі три російські БМП разом з екіпажами. Завдяки цьому молодший сержант урятував увесь особовий склад, однак сам загинув від останнього пострілу.

Старший сержант Іван Павлишин. На війні з 2014 року. Виконуючи бойове завдання на околицях Бахмута, знищив спостережний пост російських окупантів, дав змогу піхоті зайняти позиції ворога. Але під час артобстрілу з боку російських окупантів загинув.

Старший лейтенант Руслан Прус. У травні минулого року пішов на бойове завдання замість свого побратима, який за станом здоров’я не міг цього зробити. Під час бою в районі Бахмута внаслідок обстрілу зазнав несумісних із життям травм і загинув.

Лейтенант медичної служби Владислав Титаренко. Надавав допомогу пораненим військовим і завдяки цьому врятував сотні життів. 5 серпня минулого року російські окупанти завдали авіаційного удару по передовій хірургічній групі. Владислав Титаренко загинув на бойовому посту, надаючи допомогу пораненим.

Молодший лейтенант Олег Фадєєнко. Торік 1 липня під час штурмових дій на околицях Кліщіївки його підрозділ підірвав склад боєприпасів і знищив 17 окупантів. Однак у процесі відходу після виконання бойового завдання група потрапила під обстріл. Олег Фадєєнко зазнав поранення, несумісного з життям.

Ордени «Золота Зірка» також отримали:

Молодший сержант Дмитро Куценко. Особисто знищив танк і БМП ворога разом з екіпажами. У березні минулого року під час обстрілу з боку російських окупантів КСП механізованої роти в Бахмуті на Дмитра Куценка впало пʼять поверхів зруйнованого будинку, двома плитами йому притиснуло обидві ноги.

Майор Владислав Куцько. Керував підрозділами, які утримували підступи до дороги Бахмут – Часів Яр, тримали оборону на Луганщині. Спланував операцію зі знищення великого складу з боєприпасами. Детонація ліквідувала 53 російських окупантів.

Майор Сергій Комініч. Під його командуванням звільнили села на Херсонщині та низку населених пунктів Донеччини. Брав участь у форсуванні Дніпра поблизу села Кринки, де вдалося створити плацдарм на лівому березі річки та взяти під повний контроль острови поблизу.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]