Барометр СБУ затримала у Києві агента ГРУ рф, який полював на “Patriot” та “IRIS-T”

СБУ затримала у Києві агента ГРУ рф, який полював на “Patriot” та “IRIS-T”

Просмотров: 201
22 Квітня 2024, 13:49

Служба безпеки України затримала агента ГРУ РФ, якого “розконсервували” для полювання на радіолокаційні станції та зенітно-ракетні комплекси ППО, які захищають столицю.

Джерело: пресслужба СБУ

Деталі: За даними слідства, росіянин готував ракетно-дронову атаку РФ на пункти базування протиповітряної оборони ЗСУ. Таке завдання він отримав від російської воєнної розвідки, на яку почав працювати ще під час проживання у Мурманську до повномасштабної агресії.

Для виконання ворожої вказівки він прибув в Україну напередодні 24 лютого 2022 року під “легендою” продавця побутової та паливно-мастильної хімії. 

Як повідомляє СБУ, восени 2023 року російська розвідка “розконсервувала” свого агента. Під виглядом комерційних поїздок він “курсував” по території Київської та Черкаської областей, де намагався виявити батареї та радіолокаційні станції ППО “Patriot” та “IRIS-T”.

“Щоб відстежувати можливі позиції українських військ, росіянин використовував морський бінокль та монокль з високою роздільною здатністю. Також він встановив у власному авто приховану відеокамеру”, – йдеться у повідомленні СБУ.

Розвіддані у вигляді медіафайлів та геолокацій підрозділів ЗСУ агент мав передати своєму російському куратору для здійснення синхронних повітряних ударів по Україні. 

СБУ затримала чоловіка у Києві та повідомила про підозру у несанкціонованому поширенні інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]