Барометр Суддю Южноукраїнського суду Олену Волкову тимчасово відсторонено від здійснення правосуддя

Суддю Южноукраїнського суду Олену Волкову тимчасово відсторонено від здійснення правосуддя

Просмотров: 10039
22 Квітня 2024, 08:55

Суддю Южноукраїнського міського суду Олену Волкову тимчасово відсторонено від здійснення правосуддя на підставі рішення Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя

Про це повідомили у Вищій раді правосуддя.

🔹 10 квітня 2024 року Третя Дисциплінарна палата ВРП ухвалила рішення про притягнення судді Южноукраїнського міського суду Миколаївської області Волкової Олени Іванівни до дисциплінарної відповідальності та застосування до неї дисциплінарного стягнення у виді подання про звільнення з посади.

🔹 Згідно із частиною сьомою статті 49 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» і частиною другою статті 62 Закону України «Про Вищу раду правосуддя», враховуючи рішення, ухвалене Третьою Дисциплінарною палатою Вищої ради правосуддя, суддю Южноукраїнського міського суду Миколаївської області Волкову Олену Іванівну відсторонено від здійснення правосуддя.

🔹 У разі ухвалення органом, що розглядає справи про притягнення до дисциплінарної відповідальності суддів, рішення про застосування до судді дисциплінарного стягнення у виді подання про звільнення судді з посади такий суддя автоматично тимчасово відстороняється від здійснення правосуддя до ухвалення рішення про його звільнення з посади Вищою радою правосуддя. Судді вважаються тимчасово відстороненими від здійснення правосуддя без ухвалення Вищою радою правосуддя окремого рішення.

🔹 Строк дії відсторонення суддів від здійснення правосуддя – до ухвалення Вищою радою правосуддя рішення про їх звільнення з посади або скасування рішення Дисциплінарної палати.

На Олену Волкову подав скаргу один з учасників справи, який стверджував, що вона не дотримується строків розгляду справи. Під час розгляду скарги суддя Южноукраїнського міського суду заперечувала будь-яку свою вину та розповіла, що в неї немає секретаря судового засідання та існує конфлікт з головою суду Олександром Савіним.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]