Барометр Місто має потужні оборонні укріплення, тому нападник несе великі втрати: естонська розвідка про бої за Часів Яр

Місто має потужні оборонні укріплення, тому нападник несе великі втрати: естонська розвідка про бої за Часів Яр

Просмотров: 422
19 Квітня 2024, 18:01

Українські захисники збудували потужні фортифікації для оборони міста Часів Яр Донецької області. Окупанти зазнають там втрат.

Про це йдеться в щотижневому зведенні розвідувального центру сил оборони Естонії, повідомляє Рубрика, посилаючись на ERR.

За інформацією естонської розвідки, донецький напрямок залишається основним для росіян, там вони зосередили помітну частину своїх солдатів.

У розвідці уточнюють, що окупанти не припиняють спроб оточення та взяття під контроль міста Часів Яр, яке знаходиться на заході від Бахмута.

“Однак місто має потужні оборонні укріплення, тому нападник несе великі втрати в боях. Швидкого захоплення міста не очікується”, – наводить видання інформацію естонської розвідки.

Також представники розвідки спостерігають активні бойові дії на напрямку Авдіївка-Мар’їнка. За інформацією естонців, РФ просунулась у бік селища Первомайське.

Що відомо про наступ росії на Часів Яр

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що росіянам поставили задачу захопити місто Часів Яр під Бахмутом до 9 травня. Захоплення міста створить умови для подальшого просування ворога до Краматорської агломерації.

Та в ISW вважають, що армія рф може не встигнути захопити все місто Часів Яр у Донецькій області до 9 травня, а лише зайти до його східного району. Проте нестача артилерії та засобів ППО в ЗСУ, дозволить російським загарбникам швидше просуватися під час операції із захоплення міста.

Також президент України Володимир Зеленський заявив, що на деяких напрямках фронту останнім часом почала ускладнюватися ситуація.

Зі слів Головнокомандувача ЗСУ Сирського, обстановка на Східному фронті останніми днями суттєво загострилася, адже після проведення у рф президентських виборів, російські війська значною мірою активізували наступальні дії.

А нещодавно бійці штурмового батальйону “Чорний лебідь” 255-ї ударної групи Збройних сил України, які на сьогодні воюють на східному фронті, продемонстрували сучасний стан Часового Яру.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]