Барометр Президент розписався на легендарній стелі Донецької області, яку раніше зафарбували активісти

Президент розписався на легендарній стелі Донецької області, яку раніше зафарбували активісти

Просмотров: 350
19 Квітня 2024, 15:41

Президент Володимир Зеленський відвідав Донецьку область і розписався на легендарній стелі біля в’їзду, яку раніше зафарбували покровські “активісти”.

Про це повідомили на офіційному каналі Зеленського у Telegram.

“Наша Донеччина. Наші воїни. Наші волонтери. Український народ. Усі, хто захищає нашу державу, її незалежність – життя України. Завжди маємо цінувати людей, які роблять усе, щоб Україна жила й не підкорилась окупанту.

І завжди маємо берегти памʼять про кожного й кожну, хто віддав своє життя, щоб вся Україна вистояла. Незалежність наша – це люди наші, їхня сила, дух усіх, хто у 2014 році та 24 лютого обрав для себе шлях сміливості – шлях України”, – написав Зеленський.

Раніше четверо волонтерів з Покровська самотужки “оновили” стелу на в’їзді до Донецької області: вони здерли наліпки підрозділів і зафарбували підписи бійців, а потім покрили монумент свіжою фарбою.

Таке “оновлення” пам’ятного знака, на якому розписувалися військові протягом 10 років війни, викликало обурення серед українців.

Зокрема, парамедикиня добровольчого батальйону “Госпітальєри” Ірина Цибух написала: “Мені боляче. Це був пам’ятний знак з надпотужним сенсом та історією, а не просто повідомлення про в’їзд в область. Там були підписи наших побратимів, яких уже нема в живих. Можливо, це так боляче, бо ще нічого не закінчилося, а вже фарбою замальовано, наче й нічого не було”.

Згодом військові знову почали залишати свої підписи та наліпки на стелі.

А Monobank зробив доступним новий дизайн для картки, на якому зображена стела Донецької області з позначками бійців.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]