Барометр Наводив “шахеди” по Миколаєву: зрадник отримав реальний термін

Наводив “шахеди” по Миколаєву: зрадник отримав реальний термін

Просмотров: 311
19 Квітня 2024, 15:14

У Миколаєві отримав реальний термін ув’язнення агент ФСБ, який збирав розвідувальні дані про Сили оборони Миколаївської області.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Зловмисник намагався встановити точні координати базування українських захисників, які обороняють обласний центр.

Насамперед його цікавили геолокації укріпрайонів та вогневих позицій підрозділів ЗСУ. Розвідувальна інформація була потрібна агресору для підготовки прицільних повітряних атак на місто із застосуванням дронів-камікадзе типу «Шахед».

Служба безпеки затримала зловмисника у лютому 2023 року, коли він намагався передати окупантам розвіддані про дислокацію оборонних об’єктів.

За матеріалами СБУ суд призначив йому 15 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Як встановило слідство, зрадником є ​​мешканець селища Врадіївка, якого ФСБ завербувала до забороненої соцмережі «Вконтакте».

У поле зору російської спецслужби він потрапив як активний користувач російських інтернет-ресурсів, де він писав коментарі на підтримку агресивної війни проти України. Встановлено, що зловмисник комунікував із ФСБ через їхнього «зв’язного» з тимчасово окупованої частини території на сході України.

Для виконання ворожих завдань агент на своєму авто об’їжджав територію і приховано фіксував необхідні об’єкти на камеру телефону. Під час обшуків у його квартирі вилучено комп’ютерну техніку та телефон з підтвердженнями розвідувально-підривної діяльності на користь Росії.

На підставі зібраних доказів суд визнав зловмисника винним за трьома статтями Кримінального кодексу України:

  • ⁠ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану);
  • ⁠ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність та недоторканність України);
  • ⁠⁠чч. 2, 3 ст. 436-2 (виправдання, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]