Барометр Британська розвідка оприлюднила, де росія переховує кораблі Чорноморського флоту

Британська розвідка оприлюднила, де росія переховує кораблі Чорноморського флоту

Просмотров: 473
18 Квітня 2024, 18:21

Далі на схід, до порту Новоросійська, російська федерація вивела із Севастополя більшу частину кораблів Чорноморського флоту і підводних човнів. Кораблі рф виявляють найменшу активність з початку війни з моменту усунення командувача ЧФ у березні 2024 року.

Про це пише Рубрика, посилаючись на огляд розвідки Міністерства оборони Великобританії станом на 18 квітня.

Як зазначають британські аналітики, 1 квітня ракетний фрегат “Адмірал Григорович” провів роботи з поводження з озброєнням на об’єкті в порту Новоросійськ.

За даними розвідки Британії, сучасні російські військові кораблі, такі як фрегат “Адмірал Григорович”, мають системи вертикального пуску для стрільби крилатими ракетами по морських та наземних цілях. Такі ракети історично перезаряджалися у Севастополі.

“Оскільки ЧФ майже напевно залишиться поряд із Новоросійськом, як найкращий спосіб уникнути українського нападу з моря, його інфраструктура технічного обслуговування, логістики та поводження з озброєнням у Новоросійську, швидше за все, була покращена, щоб підтримувати нові умови базування на невизначений термін”, – зазначають у британській розвідці.

Наголошують, що фрегат “Адмірал Григорович” спущений на воду у 2014 році. Основу його озброєння складають пускові установки 3С14, які використовують ракети “Калібр” та “Онікс” для ударів по українських містах.

Як писала раніше Рубрика, до російського Новоросійська окупанти вивели майже всі значущі та боєготові кораблі з бази Чорноморського флоту, що знаходиться у тимчасово окупованому Севастополі.

Окрім того, за даними української розвідки, як повідомив президент Зеленський, російсько-окупаційні війська переміщують свої кораблі, зокрема ті, які є носіями крилатих ракет “Калібр”, у Каспійське море.

Що відомо про знищення кораблів російського флоту у 2024 році

Нагадаємо, що українські розвідники вже у 2024 році в ніч проти 1 лютого знищили ракетний катер “Івановєц” Чорноморського флоту рф. Його вартість становить орієнтовно 60-70 мільйонів доларів.

А 14 лютого українські безпілотники Головного управління розвідки вранці у Чорному морі підбили російський великий десантний корабель “Цезар Куніков”.

Окрім того, 23 березня, як в Генштабі ЗСУ розповіли, Сили оборони України завдали ударів по об’єктах російських окупантів у Севастополі. Було знищено два десантні кораблі РФ – “Ямал” і “Азов” і центр зв’язку та декілька об’єктів інфраструктури Чорноморського флоту рф.

Варто додати, що у ВМС розкрили деталі знищення російського крейсера “Москва”.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]