Барометр США хочуть перекрити імпорт нафти з Ірану до Китаю

США хочуть перекрити імпорт нафти з Ірану до Китаю

Просмотров: 172
15 Квітня 2024, 18:34

Палата представників Конгресу США розгляне законопроект, спрямований на протидію купівлі Китаєм іранської нафти.

Як повідомляє Bloomberg, цей законопроєкт від 2023 року розширює вторинні санкції проти Ірану на всі транзакції між китайськими фінансовими установами та іранськими банками, що перебувають під санкціями, які використовують для закупівлі нафти й нафтопродуктів.

Він також вимагає від Сполучених Штатів щорічно визначати, чи брали участь китайські фінансові установи в діях, що підпадають під дію санкцій.

Законопроєкт є одним із кількох щодо Ірану, які планують розглянути за прискореною процедурою, що зазвичай використовують для швидкого ухвалення законів, які мають двопартійну підтримку.

Близько 80% іранського експорту нафти, що становить приблизно 1,5 млн барелів на день, надходить на незалежні нафтопереробні заводи в Китаї, зазначають у законопроєкті.

У Європейському Союзі також обговорюють введення нових економічних санкцій проти Ірану за удари по Ізраїлю. Брюссель хоче використати всі наявні канали дипломатичного тиску на Тегеран для запобігання прямій конфронтації між Ісламською Республікою та Ізраїлем.

Також якщо Іран реалізує свій намір поставити для росії балістичні ракети для ескалації війни в Україні, ЄС відповість на такі дії додатковими санкціями проти цієї країни, яка також дестабілізує ситуацію в усьому регіоні Близького Сходу.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]