Барометр Укрупнення громад після закінчення війни – неминуче

Укрупнення громад після закінчення війни – неминуче

Просмотров: 280
15 Квітня 2024, 16:54

По завершенню війни росії проти України на громади очікує укрупнення.

Про це під час Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України повідомив народний депутат Віталій Безгін.

«Чи зараз на часі говорити про повсюдне укрупнення громад? Не зовсім так. Чи буде у нас точкове укрупнення після завершення війни — це неминуче. І це, перш за все, стосується територій, які зазнали ураження внаслідок бойових дій, які були окуповані, які знелюднюються», — зазначив нардеп.

Віталій Безгін також звернув увагу, що під укрупнення можуть потрапити громади у відносно безпечних прифронтових областях.

Причинами укрупнення є, зокрема, демографічна ситуація в окремих громадах, виїзд людей на більш безпечні території, а також спрямування інвестицій.

«Наприклад, ситуація зі школами. Діти з Харківщини переїздять на, умовно, Львівщину і продовжують навчання там. Тому цілком логічно, що інвестиції ідуть на Львівщину, яка має потребу у цих коштах. Тоді як громади Харківщини отримують значно менше коштів», – зазначив Віталій Безгін.

Конгрес місцевих та регіональних влад

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]