Барометр Іран загрожує Ізраїлю новим «сильнішим» ударом

Іран загрожує Ізраїлю новим «сильнішим» ударом

Просмотров: 217
14 Квітня 2024, 12:16

Іран пригрозив Ізраїлю потужним ударом, якщо ізраїльська влада завдасть ударів у відповідь після масованої атаки в ці вихідні. Тегеран заявив, що Іран лише відповів на ізраїльський напад на посольський комплекс у столиці Сирії Дамаску 1 квітня.

Іран загрожує Ізраїлю новим «сильнішим» ударом

“Ісламська Республіка Іран без вагань скористається своїм невід’ємним правом на самооборону, коли це буде потрібно. Якщо ізраїльський режим знову зробить якусь військову агресію, відповідь Ірану, безсумнівно, буде сильнішою і рішучішою”, –  цитує  CNN заяву посла та постійного представника. ООН Аміра Саїда Іравані.

Посилаючись на самооборону проти неодноразових військових агресій Ізраїлю, Іравані сказав, що ударів було завдано саме у відповідь на ізраїльську атаку 1 квітня на дипломатичні об’єкти в Дамаску, які, на думку Ірану, були там.

Іран стверджує, що цей напад порушив міжнародне право і спричинив загибель семи іранських військових радників, включаючи ключових командирів Корпусу вартових іранської революції.

У заяві також критикують Раду Безпеки ООН за “нездатність підтримувати міжнародний світ”, дозволяючи Ізраїлю “порушувати” встановлені міжнародні норми та “нагнітати” регіональну напруженість.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]