Барометр В Україні можуть збільшити тарифи на світло, щоб уникнути відключень

В Україні можуть збільшити тарифи на світло, щоб уникнути відключень

Просмотров: 414
6 Квітня 2024, 15:49

Через російські удари по енергетичній інфраструктурі України уряд може підвищити ціни на електроенергію та закликати до її економії. Такий захід необхідний, щоб уникнути відключень вже цього літа.

В Україні можуть збільшити тарифи на світло, щоб уникнути відключень

Про це розповів міністр енергетики Герман Галущенко в інтерв’ю агентству Bloomberg.

Енергетичні об’єкти стали ключовими цілями для Росії, ідеться в публікації, тому удари загарбників по українських енергетичних об’єктах останніми тижнями були масштабнішими і краще спланованими, ніж атаки в попередні два роки. Внаслідок атак було виведено з ладу генерувальні потужності, через що постачання електроенергії стало обмеженим.

«Руйнування були значними — і у виробництві електроенергії, і в її передачі. Ситуація складна. Ми досі не розуміємо масштабів збитків, оскільки багато об’єктів досі перебувають під завалами, і ми не можемо до них дістатися», — прокоментував ситуацію Галущенко.

За його словами, офіційно збитки від російських атак поки що не оцінили, але за попередніми даними, вони вже сягнули 1 млрд гривень (близько 26 млн доларів). Але збитки будуть оцінюватися в мільярдах доларів.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]