Барометр Під Южноукраїнськом будуть виготовляти компоненти для ядерного палива

Під Южноукраїнськом будуть виготовляти компоненти для ядерного палива

Просмотров: 3334
5 Квітня 2024, 14:30

Біля Южноукраїнська «Енергоатом» збирається будувати комплекс із виробництва тепловиділяючих збірок для енергоблоків атомних електростанцій. 4 квітня на громадських слуханнях громада міста надала дозвіл на будівництво.

Про це повідомили в «Енергоатомі».

«Отримавши відповіді на питання екології, фінансування, економічних вигод та соціальних преференцій, мешканці Южноукраїнської громади одноголосно підтримали будівництво Технологічного комплексу», – йдеться у повідомленні.

На заводі будуть вироблятися компоненти ядерного палива для вітчизняних атомних енергоблоків. Його збудують на замовлення філії «ВП «Атомпроектінжиніринг» АТ «НАЕК «Енергоатом».

Зведення комплексу передбачає створення понад 110 робочих місць.

В рамках проєкту заплановано реалізацію технології Westinghouse. Виробничий процес на майбутньому підприємстві передбачає фактично механічне складання ядерного палива для реакторів типу ВВЕР-1000 із вже готових компонентів. Частина вже виробляється на потужностях «Енергоатому».

Будівництво комплексу хочуть завершити за два роки.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]