Барометр Латвія передбачила новий пакет допомоги Україні та невдовзі надішле першу партію дронів на €1 млн

Латвія передбачила новий пакет допомоги Україні та невдовзі надішле першу партію дронів на €1 млн

Просмотров: 154
4 Квітня 2024, 15:02

Найближчим часом Латвія надішле Україні першу партію безпілотників у межах коаліції дронів. Вартість постачі сягає 1 мільйона євро. Також Латвія вже передбачила новий пакет військової допомоги в цьому місяці. Окрім того, Україна і Латвія найближчим часом запустять спільне виробництво дронів для Збройних сил України.

Про це прем’єр-міністерка Латвії Евіка Сіліня сказала на спільній пресконференції з українським прем’єром Денисом Шмигалем, передає Рубрика.

“Латвія вже цього місяця передбачила наступний пакет військової допомоги. І ми також передбачили пожертви як на матеріально-технічні речі, так і амуніцію й озброєння, яке є у нас. Особливо амуніція дуже важлива для України. Це ми також обговорили сьогодні з прем’єр-міністром України. Дуже важливі вибухові речовини, транспорт, зброя, індивідуальне екіпірування”, – сказала вона.

Латвія також приєдналася до коаліції дронів і паралельно працює у цьому напрямку. Незабаром Україна отримає партію безпілотників.

“Зовсім скоро ми плануємо надіслати перші дрони вартістю загально на 1 млн євро. Дрони вже перевірені. Наші колеги визнали їх такими, що відповідають вимогам”, – зазначила прем’єр.

Латвія підтримала і ініціативу Чехії щодо закупівлі артилерійських боєприпасів для України. Латвія внесе 10 млн євро.

“Ми також доставимо необхідне екіпірування, а також надаємо реабілітацію українським військовим”, – додала Евіка Сіліня.

Сторони також обговорили питання щодо військово-технічної допомоги та організації спільного виробництва снарядів.

“Очікується, що вже найближчим часом буде запущено спільне виробництво безпілотників для потреб українських Сил оборони”, – йдеться у повідомленні.

Також досягнуто домовленостей, що цьогоріч чергова кількість українських воїнів зможе пройти лікування в Латвії.

Зазначимо, що Литва, Латвія та Естонія – серед лідерів допомоги для України. Вони надали Україні військову, фінансову, гуманітарну допомогу та прийняли тисячі біженців.

Коаліція дронів

Це організація країн, які беруть участь у виробництві та передачі Україні дронів у рамках постачання зброї та обладнання в Україну під час російського вторгнення для відбиття російської агресії з 2024 року.

Спочатку до складу Коаліції входили лише Велика Британія та Латвія, які її очолюють. Наразі вже 10 країн є учасниками Коаліції, зокрема Швеція, Данія, Німеччина, Литва, Естонія, Нідерланди та Австралія.

А в середині лютого у рамках роботи Контактної групи з питань оборони України офіційно стартувала Коаліція дронів.

Нагадаємо, що Велика Британія та Латвія передадуть Україні тисячі безпілотників як співлідери великої міжнародної коаліції.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]